Vodafone Foundation Smart Accessibility Awards 2011

Τα Vodafone Foundation Smart Accessibility Awards είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Vodafone, για την προβολή και την προτροπή ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που απευθύνονται σε ανθρώπους με αναπηρία ή σε ηλικιωμένους, για να τους βοηθήσουν να ενταχθούν ακόμη πιο ενεργά στην κοινωνία. Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται και από την AGE Platform Europe, ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο από 160 περίπου οργανισμούς που αφορούν ή συνθέτονται από άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, αλλά και το European Disability Forum (EDF), της μη-κυβερνητικής οργάνωσης για πάνω από 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη. 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες και θα δοθούν βραβεία για την καλύτερη smartphone εφαρμογή σε τέσσερις περιοχές:

  • Social participation: αναφέρεται σε εφαρμογές, που βοηθούν τους χρήστες να γίνουν πιο ενεργοί στην σημερινή κοινωνία και να ωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες, ανεξαρτήτως ηλικίας ή/και ικανότητας. Στόχος είναι να μπορεί ο καθένας να συνδεθεί στο internet και να έρθει σε επαφή με social media με χρήση smartphone.
  • Independent living: αναφέρεται σε εφαρμογές, που βοηθούν τους χρήστες σε θέματα της καθημερινότητας τους, όπως το πλύσιμο ή το να ανοίγουν την πόρτα, εύκολα και με ασφάλεια, ώστε να μπορούν να ζουν περισσότερο ανεξάρτητα.
  • Mobility: αναφέρεται σε εφαρμογές, που δίνουν στους χρήστες την δυνατότητα να ταξιδεύσουν ελεύθερα και με ασφάλεια, ανεξαρτήτως του μέσου μεταφοράς, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Επίσης αναφέρεται στην χρήση GPS και location apps, που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες όταν βρεθούν σε άγνωστα μέρη.
  • Wellbeing: αναφέρεται σε εφαρμογές, που βελτιώνουν την υγεία των χρηστών άλλα και γενικότερα την ποιότητα ζωής τους.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου και οι νικητές θα μοιραστούν συνολικά 200000 ευρώ. Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν στις αρχές Νοεμβρίου από επιτροπή, που θα συνθέτουν μέλη των AGE Platform Europe, European Disability Forum και Vodafone Foundation, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου οι δώδεκα φιναλίστ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους στις Βρυξέλλες, στον τελικό όπου θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές.

Η Vodafone σας δίνει και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ηλικιωμένους άλλα και τα άτομα με αναπηρία και σας καλεί να επικοινωνήσετε μαζί της στο smartaccess@vodafone.com, αν θέλετε κάποιο άτομο με αναπηρία να σας πει την γνώμη του για την λειτουργικότητα ή και το design της εφαρμογή σας.

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.