Το Facebook θα ανακοινώσει υποστήριξη video chat σε συνεργασία με το Skype

Όταν την Παρασκευή άρχισαν να αποστέλλονται οι προσκλήσεις για ένα event του Facebook στα γραφεία του στο Palo Alto της California, άρχισαν οι υποθέσεις για το τι έχει να μας παρουσιάσει ο CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg. Σύμφωνα με το TechCrunch όμως που όπως φαίνεται απέκτησε περισσότερες λεπτομέρειες, το Facebook σκοπεύει να επεκτείνει την συνεργασία του με το Skype, προσθέτοντας υποστήριξη για video-chat μέσω του browser.

Τελικά τα εικονίδια του chat στην πρόσκληση, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, έχουν σημασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες συνεργάζονται μεταξύ τους, αφού από τον προηγούμενο Οκτώβρη στον client της αγαπημένης μας υπηρεσίας για video-κλήσεις περιλαμβάνεται και ένα tab για το Facebook. Μέχρι την Τετάρτη 6/7 όταν και θα γίνει το event, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν για να λειτουργήσει το νέο feature θα χρειάζεται να έχουμε εγκατεστημένο το Skype ή αν θα πρέπει να κατεβάσουμε ένα ακόμα plugin για τον browser μας, όμως η συνεργασία αυτή ήταν αναμενόμενη.

Από τη στιγμή που το Google+ εισήγαγε τα Hangouts, πολλοί υποστήριξαν πως ήρθε το τέλος του Skype. Μήπως όμως η συνεργασία του με το Facebook είναι αρκετή, όχι μόνο για να το κρατήσει ζωντανό, αλλά, στην περίπτωση που το Facebook αρχίσει να υποστηρίζει group video chat, και να πούμε πως τελικά τα Hangouts δεν είναι τίποτα το ξεχωριστό;

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.