Το MySpace πουλήθηκε για 35 εκατομμύρια δολάρια. Ε και;

MySpace

Το πρώτο social network το οποίο θυμάμαι και είχα γίνει μέλος, ήταν το Hi-5. Λίγο καιρό αργότερα, έκανα account και στο MySpace. Κανένα από τα δύο δεν με κέρδισε ως χρήστη. Το MySpace όμως, καθώς περνούσε ο καιρός, γιγαντωνόταν και πλέον κάθε καλλιτέχνης (ακόμα και κατά φαντασία) που σεβόταν το web κοινό του, όφειλε να έχει παρουσία στο MySpace. Ποτέ δεν κατάφερα να κατανοήσω την κουλτούρα του MySpace και γι αυτό μου φάνηκε φυσιολογική η πτώση του.

Πριν από 6 χρόνια, η News Corp. του μεγιστάνα των Media, Rupert Murdoch, εξαγόρασε το MySpace για 580 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε πέρασαν πολλά στελέχη από τα headquarters του. Άλλαξε το design του, ακόμα και το λογότυπο του. Πλέον, το MySpace έχει χάσει την αίγλη του και η News Corp. έψαχνε να βρει αγοραστή εδώ κι αρκετό καιρό. Τελικά βρέθηκε αγοραστής και είναι η Specific Media, ένα διαφημιστικό δίκτυο που, με την βοήθεια του Justin Timberlake, θα προσπαθήσει να αναγεννήσει το MySpace.

Σύμφωνα με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την εξαγορά των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, θα ακολουθήσουν πολλές απολύσεις και αποχωρήσεις με τον CEO της εταιρίας, τον Mike Jones, να κάνει την αρχή. Προσωπικά, δεν μου φαίνεται παράξενο δεδομένου ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του MySpace θέλουν να το χρησιμοποιήσουν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο. Ο Justin Timberlake (που είναι πλέον κι αυτός μέτοχος στο social network) δήλωσε:

There’s a need for a place where fans can go to interact with their favorite entertainers, listen to music, watch videos, share and discover cool stuff and just connect. MySpace has the potential to be that place.

Ακόμα πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές μονοπάτι που θα ακολουθηθεί. Οι πρώτες ενδείξεις, ίσως και ανακοινώσεις, αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στο καλοκαίρι. Προσωπικά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από το MySpace και τους νέους ιδιοκτήτες του. Μακάρι να με διαψεύσουν, αλλά δεν το πιστεύω..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.