PayPal: Το πορτοφόλι θα αποτελεί παρελθόν μέχρι το 2015

Πρόσφατα, στην παρουσίαση του Google Wallet η Google δήλωνε πως το 2011 θα είναι η χρονιά όπου το τηλέφωνο θα αρχίσει να αντικαθιστά το πορτοφόλι μας. Αυτήν την άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και η PayPal, αφού με αφορμή την συμπλήρωση 100 εκατ. ενεργών λογαριασμών ο πρόεδρος της, Scott Thompson, υποστήριξε πως μέχρι το 2015 το πορτοφόλι θα αποτελεί παρελθόν. Ίσως να υπερβάλλει λίγο ως προς τον χρονικό περιορισμό, αλλά δεν έχει άδικο.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών η PayPal είναι μία από τις κυρίαρχες εταιρείες και τα NFC payments να κάνουν την εμφάνιση τους, φαίνεται πως ο κόσμος αρχίζει να στρέφεται προς άλλες μεθόδους πληρωμής κατά την αγορά υπηρεσιών και αγαθών. Ο Thompson δηλώνει:

Καθώς η τάση προς το ψηφιακό νόμισμα συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, συγκεντρωνόμαστε στο να δώσουμε λύσεις οι οποίες δεν είναι μόνο καινοτόμες και διαφορετικές, αλλά καλύτερες από ότι είναι σήμερα ο κανόνας. Πιστεύουμε πως μέχρι το 2015 το ψηφιακό νόμισμα θα είναι αποδεκτό σε κάθε μέρος των ΗΠΑ, από το τοπικό κατάστημα μέχρι τα Walmart. Δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουμε μαζί μας το πορτοφόλι.

Σε μια προσπάθεια να μας πείσει πως όσα υποστηρίζει έχουν ισχύ, δημιούργησε μία καμπάνια όπου προκαλλεί 5 κατοίκους του San Francisco να χρησιμοποιήσουν μόνο ηλεκτρονικά μέσα για να κάνουν τις αγορές τους.

Η PayPal κερδίζει συνεχώς νέους πελάτες, με τις συναλλαγές μέσα στο 2011 να υπολογίζονται πως θα φτάσουν τα $3 δις. Η Google ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα την δική της πρόταση για ηλεκτρονικές πληρωμές, το Google Wallet. Παρόλο που η Apple δεν έχει μπει επίσημα στον χώρο αυτόν, αναμένεται να το κάνει με ένα από τα επόμενα iPhone. Πιστεύετε πως το 2015 είναι μία ρεαλιστική χρονιά σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της PayPal ή η δυνατότητα του να πραγματοποιούμε όλες τις αγορές μας χωρίς πορτοφόλι θα αργήσει;

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.