Το επόμενο project της J.K. Rowling ονομάζεται Pottermore.com

Όταν την προηγούμενη βδομάδα το Twitter γέμισε από σχόλια για το νέο project της J. K. Rowling, οι φήμες ήταν παντού. Άλλοι υποστήριζαν πως ένα νέο βιβλίο είναι στα σκαριά, άλλοι πως ετοιμάζεται ένα site-εγκυκλοπαίδεια για την ιστορία του Harry Potter. Από κανέναν όμως δεν θυμάμαι να διάβασα αυτό που τελικά θα είναι. Σε συνεργασία με την Sony, το Pottermore.com θα φέρει μία νέα εμπειρία ανάγνωσης των βιβλίων του Harry Potter και επίσης θα είναι η πρώτη φορά που αυτά θα κυκλοφορήσουν σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα e-books του Harry Potter θα είναι DRM-free και θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις συσκευές ανάγνωσης βιβλίων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το iPad και το Kindle. Η τεχνολογία DRM χρησιμοποιείται για να προστατεύεται το ψηφιακό περιεχόμενο (όπως τα e-books) από την πειρατεία. Επιπλέον, το Pottermore θα περιλαμβάνει περιεχόμενο που δεν έχουμε δει στα βιβλία, τα οποία έχουν ξεπεράσει τις 450 εκατ. πωλήσεις κάνοντας την Rowling μία από τις πιο επιτυχημένες συγγραφείς όλων των εποχών, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να διαμορφώσουν ένα μέρος του περιεχομένου αυτού, δίνοντας έτσι κάποια social χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα, χωρίς όμως να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα γίνει αυτό.

Έτσι, όταν πλέον οι θεατές βγουν έξω από την κινηματογραφική αίθουσα στις 14 Ιουλίου, θα γνωρίζουν πως αν θέλουν περισσότερο Harry Potter, δεν έχουν παρά να ανοίξουν το Pottermore.com. Η ιστοσελίδα θα λειτουργήσει ως beta από τις 31 Ιουλίου (συμπίπτει και με τα γενέθλια του Harry στα βιβλία) ενώ η επίσημη έναρξη της αναμένεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο. Μέχρι τότε, οι fans των βιβλίων και των ταινιών μπορείτε να απολαύσετε την επίσημη δήλωση της J. K. Rowling για το Pottermore καθώς και το trailer της 2ης και τελευταίας ταινίας της επιτυχημένης σειράς στα παρακάτω video.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.