Facebook iPad App? Ευχαριστώ, δεν θα πάρω

Apple Facebook

Το iPad κυκλοφορεί στην αγορά περισσότερο από έναν χρόνο. Παρόλο που στην αρχή το θεωρούσα την μεγαλύτερη τεχνολογική απάτη στην ιστορία, άλλαξα γνώμη μόλις το πήρα στα χέρια μου για λίγες μέρες. Μέχρι και στην ουρά στήθηκα για να πάρω iPad 2 από τους πρώτους. Κανονικό fanboy. Ένα από τα πλέον σημαντικά "προβλήματα" του iPad είναι η έλλειψη official Facebook εφαρμογής για το iPad. Πολλές εφαρμογές (paid και free) έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στο App Store. Κι εγώ μάλιστα έχω κατεβάσει και χρησιμοποιήσει κάποιες όπως το MyPad. Μετά από λίγο καιρό όμως, τις έσβησα. Γιατί?

Ο λόγος προφανής, δεν τις χρησιμοποιούσα. Όχι επειδή δεν ήταν καλές ή επειδή δεν είχαν αρκετές λειτουργίες, αλλά επειδή δεν έμπαινα στο Facebook από το iPad. Όταν χρησιμοποιώ το iPad, το κάνω γιατί ψάχνω κάποιο κείμενο, γιατί θέλω να στείλω κάποιο email on the go, γιατί διαβάζω ένα περιοδικό, γιατί θέλω να δω κάποιο video. Όλα τα παραπάνω, είναι ενέργειες αποκομμένες από τον κοινωνικό μου κύκλο στο Facebook. Το πολύ πολύ, να θελήσω να μοιραστώ κάποιο content με τους φίλους μου στο Facebook. Γι αυτό όμως, δεν χρειάζεται η ύπαρξη ξεχωριστής εφαρμογής καθώς το integration που έχει γίνει στις εφαρμογές είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Δηλαδή, το iPad λειτουργεί ως πλατφόρμα εισαγωγής δεδομένων στο Facebook account μου και όχι ως πλατφόρμα κατανάλωσης νέων από το News Feed.

Χάρη όμως στο Flipboard και στο Newsmix, μπορώ να ενημερώνομαι για τα σημαντικότερα νέα από τους φίλους μου στο Facebook. Οι δύο αυτές εφαρμογές ψάχνουν το timeline των φίλων μου και μου παρουσιάζουν -σε μορφή περιοδικού- όλα αυτά που θα πρέπει να ξέρω. Σπάνια όμως τις χρησιμοποιώ γι αυτόν τον λόγο.

Θεωρώ το Facebook ως τον πιο σίγουρο τρόπο για να σπαταλήσεις τον χρόνο σου. Από την άλλη, θεωρώ το iPad ως την καλύτερη συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να γίνει παραγωγικός ή για να καταναλώσει media. Έτσι, στα μάτια μου, η εφαρμογή του Facebook θα ήταν μάλλον άχρηστη και από αυτές που θα χρησιμοποιούσα λιγότερο. Κλείνοντας όμως, θέλω να τονίσω ότι το iPad το χρησιμοποιεί και πληθώρα χρηστών απλά για να περνάει την ώρα του. Να βλέπει ταινίες, να χαζεύει από site σε site και να είναι στο Twitter. Γι αυτούς, μία native και ποιοτική εφαρμογή φτιαγμένη από τους μηχανικούς του Facebook, θα είχε ιδιαίτερο νόημα και θα ήταν πραγματικά χρήσιμη. Πόσοι όμως αγοράζουν το Apple iPad για procrastination..?

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.