Το PayPal μηνύει την Google

Τα πνεύματα έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ PayPal και Google, καθώς οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται ευθέως στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, με το Google Wallet και το Google Checkout να απειλούν ξεκάθαρα πλέον την δημοφιλή υπηρεσία πού ανήκει στο eBay. Σε συνέχεια αυτής της κόντρας έρχεται η αγωγή κατά της Google από το PayPal, με τις κατηγορίες της κλοπής «εμπορικών μυστικών» (trade secrets) και την παράνομη πρόσληψη πρώην υπαλλήλων του PayPal.

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν η κ. Stephanie Tilenius, διοικητικό στέλεχος του Ebay/Paypal άφηνε τη θέση της για να αναλάβει Vice President of Commerce στη Google. Φυσικά ήταν κάτι πού ο πρώην εργοδότης δε θα ήθελε να συμβεί, όμως δεν υπήρχε τρόπος να την εμποδίσει, έτσι απλά σύναψε μαζί της μια συμφωνία για μη πρόσληψη υπαλλήλων του PayPal από την Stephanie για λογαριασμό της νέας της εταιρείας, ενώ φυσικά δε θα έπρεπε να αποκαλύψει και εσωτερικές πληροφορίες για τη λειτουργία του PayPal. Ωστόσο, η κ.Tilenius λίγο καιρό αργότερα ενημέρωσε τον κ. Osama Bedier, πρώην συνεργάτη της στο PayPal για μια εξαιρετική ευκαιρία εργασίας στη Google, ενώ παράλληλα τον προώθησε βοηθώντας τον στη διαδικασία συνέντευξης και πρόσληψης.

Η Stephanie Tilenius και ο Osama Bedier

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ο ίδιος ο Bedier, σύμφωνα πάντα με το PayPal, μετέφερε εσωτερικές πληροφορίες και μυστικά της παλιάς του εταιρείας στη Google, με αποτέλεσμα η τελευταία να καρπωθεί τις προσπάθειες και να προωθήσει τεχνολογία του PayPal στους retailers σαν δική της. Ακόμη ένα γεγονός πού εξόργισε το PayPal είναι οι συνομιλίες πού διηύθηνε ο Bedier για την είσοδο του PayPal σαν τρόπο πληρωμής online στο Android Market, ενώ την ίδια στιγμή παρασκηνιακά βρισκόταν σε επικοινωνία με την Google για την ανάληψη θέσης εργασίας σε αυτήν, παραβιάζοντας έτσι τους βασικούς κώδικες αρχών και εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η επίσημη αγωγή πού κατέθεσε το PayPal, στοχοποιώντας τόσο τη Google, όσον και τους Bedier και Tilenius. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Google, κ. Aaron Zamost, δήλωσε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί του θέματος καθώς η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμη αντίγραφο της αγωγής. Μένει να δούμε αν τελικά Google και PayPal θα συνεχίσουν στο δικαστήριο και το ποιός θα είναι ο νικητής. Είναι δεδομένο πως το PayPal έχει αποκτήσει ένα τεράστιο μερίδιο της αγοράς όμως τα παράπονα χρηστών για την υπηρεσία πληθαίνουν διαρκώς και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Google να γιγαντώσει το δικό της αντίστοιχο τμήμα, έστω και με αθέμιτα μέσα. Ο καιρός θα δείξει..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.