Πρέπει να παραιτηθεί ο Ballmer;

Αυτή είναι η άποψη του David Einhorn της Greenlight Capital. Θεωρεί πως η Microsoft είναι μια πολύ δυνατή εταιρεία, με αρκετές επιτυχίες, που όμως δεν έχουν εκτιμηθεί τόσο όσο θα έπρεπε, άλλα την κρατάει ένα πράγμα πίσω: ο CEO της Steve Ballmer! Πιστεύει πως πρέπει να δώσει σε κάποιον άλλο την ευκαιρία να ηγηθεί της εταιρείας, κατακρίνει το στυλ του και λέει πως έχει μείνει κολλημένος στο παρελθόν.

Δεν διστάζει να παραδεχθεί, πως η Microsoft έχει χάσει τις μάχες που έχει δώσει σε πολύ σημαντικούς χώρους, όπως αυτή της αναζήτησης, της κινητής τηλεφωνίας, των tablets και των social networks. Αντί όμως ο Ballmer να οδηγήσει την εταιρεία μπροστά, ώστε να ηγηθεί σε νέα τεχνολογικά πεδία, όπως είναι το cloud computing, όπου θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει, δίνει ανούσιες μάχες. Προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος, δίχως νόημα.

Όπως σημειώνει η τιμή της μετοχής της Microsoft έχει μειωθεί κατά 50% από τότε που ανέλαβε ο Ballmer, όταν ο Bill Gates άφησε την θέση του CEO το 2000. Μάλιστα η αξία της Apple φέτος ξεπέρασε εκείνη της Microsoft και σημείωσε και περισσότερα κέρδη τριμήνου, ενώ και η IBM την ξεπέρασε σε αξία για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.