2/5 – 8/5: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

Google Logo Lego

Περισσότερα από 25 νέα posts ανέβηκαν την περασμένη εβδομάδα στο www.away.gr και θα προσπαθήσουμε, σε ένα μόνο post, να σας μεταφέρουμε τα highlights από τον χώρο των startups, της τεχνολογίας και του διαδικτύου.

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα σημαντικότερα νέα, ήταν ο θάνατος του Osama Bin Laden. Την επίθεση που έκαναν οι Αμερικάνοι στρατιώτες στο Πακιστάν, μετέδωσε (χωρίς να το γνωρίζει) μέσω Twitter ένας κάτοικος της περιοχής. Όταν το συνειδητοποίησε δήλωσε:

Uh oh, now I am the guy who liveblogged the Osama raid without knowing it.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange αναφέρθηκε στο Facebook σε μία πρόσφατη συνέντευξη του και το χαρακτήρισε την μεγαλύτερη μηχανή κατασκοπίας που έχει φτιαχτεί ποτέ. Ξεκαθάρισε όμως ότι η CIA δεν έχει -άμεση- πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν στο social network του Mark Zuckerberg. Πάντως, το Facebook στην προσπάθεια του να αυξήσει τα ποσοστά θέασης των διαφημίσεων του, αποφάσισε να πληρώνει τους χρήστες του για να βλέπουν διαφημίσεις! Ακόμα, για να βελτιώσει το chat του, φαίνεται να έχει κάνει πρόταση εξαγοράς στο Skype!

Η Apple παρουσίασε τους νέους iMac και πλέον όλοι θέλουμε έναν από τους καινούριους iMac με την οθόνη των 27 ιντσών να κοσμεί το γραφείο μας. Ακόμα, για να λύσει το πρόβλημα με το location tracking software που υπήρχε στο iOS, κυκλοφόρησε το iOS 4.3.3 που διαγράφει την βάση δεδομένων με όλες τις τοποθεσίες που έχει βρεθεί το iDevice σας. Δυστυχώς όμως, το 4.3.3 δεν έχει το νέο notification system που όλοι περιμένουμε με αγωνία και, βαθιά μέσα μας, ελπίζουμε να μοιάζει με αυτό εδώ το εντυπωσιακό concept.

Μία, μη αναμενόμενη για εμένα, ήττα για το iPad 2 ήρθε από τους αναγνώστες του www.away.gr καθώς στο μηνιαίο μας poll, το Android επικράτησε του μεγάλου του αντιπάλου. Ήδη το επόμενο poll μας, με την μάχη των browsers, έχει ξεκινήσει και μπορείτε να ψηφίσετε.

Η Βρετανική startup Quick.TV που έχει δημιουργήσει μία υπηρεσία που κάνει την θέαση ενός video πιο ενδιαφέρουσα και interactive, μπαίνει και στην Ελληνική αγορά μέσω της Adheaven.

Τέλος, δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα γράφτηκαν στο notes.www.away.gr. Ο Γιώργος Μακρής μας εξηγεί πώς θα έχει διαγράψει πλήρως, μέχρι το 2013, το laptop από την ζωή του ενώ ο, δικός μας, Ανέστης Χατζηδιάκος μιλάει για το μέλλον της Apple και για το αν θα είναι ο Steve Wozniak αυτός που θα διαδεχτεί τον Steve Jobs..

Stay tuned και αυτή την εβδομάδα για ακόμα περισσότερα νέα και για ενδιαφέρουσες τεχνολογικές απόψεις!

[photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.