25/4 – 1/5: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

Tagged

Πληθώρα από ενδιαφέροντα και σημαντικά tech-news αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο away. Αυτό που έχει απασχολήσει περισσότερο την online κοινότητα είναι το hacking που έγινε στο Playstation Network και ανάγκασε την Sony να διακόψει την λειτουργία του για να χτίσει ξανά το PSN από την αρχή. Οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα από 70.000.000 accounts ενώ, σύμφωνα με τις φήμες, προσπάθησαν να πουλήσουν στοιχεία από 2.200.000 πιστωτικές κάρτες!

Η Sony όμως ασχολείται και με άλλες όψεις της τεχνολογίας καθώς παρουσίασε την δική της σειρά από tablets, το S1 που ανταγωνίζεται ευθέως το iPad και το S2, το πρώτο tablet με 2 ανεξάρτητες οθόνες! Η Nintendo, βλέποντας τις εντυπωσιακές πωλήσεις του Kinect έναντι του Wii, ανακοίνωσε ότι το Wii 2 (αν τελικά ονομαστεί έτσι) είναι σχεδόν έτοιμο και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του τον Ιούνιο.

Το "όνειρο" χιλιάδων θαυμαστών της Apple, το λευκό iPhone 4, είναι πλέον πραγματικότητα καθώς άρχισε ήδη η διάθεση του από τα καταστήματα. Όμως, πόσο "πράσινο" είναι το iPhone?

Ο Mark Zuckerberg λάνσαρε το Facebook Deals πιλοτικά σε 5 πόλεις της Αμερικής και οι άνθρωποι του Groupon πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν. Σίγουρα, θα ήθελα να ζούσαν σε έναν κόσμο χωρίς Facebook για να έχουν λιγότερους επαγγελματικούς πονοκεφάλους..

Στον πόλεμο των browsers, η Google κυκλοφόρησε την stable έκδοση του Chrome 11 που έχει την δυνατότητα να καταλαβαίνει αυτά που του λέμε και να τα μετατρέπει αυτόματα σε κείμενο!

Από την Ελληνική web-κοινότητα, ξεχώρισε το DesignWars.gr, ενός ολοκαίνουριου site που ασχολείται με τις τάσεις από τον χώρο του Design, του Art, του Fashion και του Home Decor.

Τέλος, αυτή την εβδομάδα είχαμε καινούριο post και στο notes.www.away.gr σχετικά με το Cloud και το αν πρέπει να το φοβόμαστε!

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα σε όλους!

[photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.