Το Moleskine τώρα και στο iPad

Moleskine iPad App

Το παραδέχομαι. Όταν αγόρασα το πρώτο Moleskine Notebook μου το έκανα απλά και μόνο επειδή είχα πέσει στην παγίδα του Marketing και του Hype που είχε δημιουργηθεί γύρω από το brand. Δεν ήξερα καν που θα το χρησιμοποιήσω και τι θα γράφω στο Moleskine. Εν τέλει βρήκα τον κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε να μου φανεί χρήσιμο αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι οποιοδήποτε άλλο, φθηνότερο, σημειωματάριο θα μπορούσε να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με μικρότερο κόστος.

Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε και η αντίστοιχη εφαρμογή στο Apple iPad. Την κατέβασα και την δοκίμασα. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα advanced note taking application. Μπορεί κάποιος να γράψει χρησιμοποιώντας είτε το κλασσικό on screen πληκτρολόγιο του iPad είτε με το χέρι του (ή κάποιο stylus) για να κρατήσει χειρόγραφες σημειώσεις. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα να εισαχθούν φωτογραφίες από την μνήμη του iPad ή κάποια έτοιμα σχέδια που υπάρχουν αποθηκευμένα στην εφαρμογή.

Το Moleskine Application μεταφέρει την ακριβή αίσθηση που έχει και το αντίστοιχο Moleskine Notebook αφού μπορεί ο χρήστης να επιλέξει το χρώμα του σημειωματαρίου του αλλά και τον τύπο του, καθώς υπάρχουν 3 κατηγορίες: plain, squared και ruled. Το share button φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ενώ μου άρεσε η επιλογή "map my thoughts" που, κάνοντας χρήση του GPS, μας ενημερώνει για το που γράφτηκε κάτι..

Τι δεν μου άρεσε? Η εναλλαγή των σελίδων είναι πιο δύσκολη απ' ότι περίμενα ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για να γίνει συγχρονισμός με το dropbox. Αν γίνει κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα αγοράσω stylus την επόμενη μέρα και θα εγκαταλείψω την χρήση του Plaintext για να κρατάω σημειώσεις στο iPad..

Αξίζει πάντως να το δοκιμάσετε, εξάλλου είναι δωρεάν [iTunes Link] στο App Store της Apple!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.