Η λύση για τις "βουτιές" είναι τεχνολογική

Όσοι από εσάς παρακολουθήσατε τον προχθεσινό προημιτελικό του Champions League, ανάμεσα στην Chelsea και την Manchester United, εκτός των άλλων θα θαυμάσατε τις βιρτουόζικες "βουτιές" του Fernando Torres για να εκβιάσει το πέναλτι. Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να διαπιστώσεις πότε ένας ποδοσφαιριστής υποκρίνεται και πότε πράγματι δέχεται χτύπημα από τον αντίπαλο; Αρκετά, σύμφωνα με την Small Fry μια ομάδα σχεδιαστών, που δημιούργησε μια μικρή συσκευή που μπορεί να "πει" στον διαιτητή αν ο παίκτης έπεσε γιατί του έγινε φάουλ ή για να τον ξεγελάσει.

Η συσκευή αυτή δένεται κοντά στο "καλάμι" του ποδοσφαιριστή και μόλις αυτός δεχτεί κάποιο χτύπημα στην περιοχή ειδοποιεί τον διαιτητή για την παράβαση, κι εκείνος μπορεί πιο εύκολα να διαπιστώσει κατά πόσο υποκρίνεται βουτώντας ή όχι. Κάθε συσκευή διαθέτει δύο αισθητήρες και μαγνήτες, ο ένας για να διαπιστώσει ότι ένας άλλος παίκτης είναι πολύ κοντά κι ο άλλος ότι υπήρξε επαφή.

Όλα αυτά βρίσκονται βέβαια στα πρώτα στάδια υλοποίησης τους και υπάρχει μόνο ένα πρωτότυπο, όμως στην Premier League φαίνεται πως το βλέπουν σοβαρά. Γιατί όχι και στην χώρα μας κάποια στιγμή; Νομίζω είναι παραπάνω από απαραίτητο.

[via]

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.