Η Apple ελέγχει το 60% της παραγωγής touchscreen

Μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, οι αναλυτές προέβλεπαν προβλήματα στον εφοδιασμό των καταστημάτων με iPad 2 άλλα και το αναμενόμενο iPhone 5. Μάλιστα η αλυσίδα καταστημάτων Best Buy αποφάσισε να αναβάλει την διάθεση των iPad 2 με τον φόβο να μην αντιμετωπίσει προβλήματα, ενώ και η κυκλοφορία του νέου iPhone  φημολογείται πως θα αργήσει λίγους μήνες ακόμη. Για αυτούς τους λόγους η Apple φρόντισε να είναι καλυμμένη και... να προλάβει τους ανταγωνιστές της.

Για να προλάβει οποιοδήποτε πρόβλημα στην τροφοδοσία της σε touchscreens επικοινώνησε με τους προμηθευτές της αμέσως μετά τον σεισμό και υποσχέθηκε πληρωμές μεγάλων προκαταβολών σε μετρητά για να είναι σίγουρη πως πολύ απλά... δεν θα ξεμείνει. Μάλιστα αναλυτές εκτιμούν πως η Apple ελέγχει αυτή την στιγμή το 60% των διαθέσιμων οθονών αφής, κάτι που επηρεάζει και τους ανταγωνιστές της. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του BlackBerry PlayBook που θα βγει στα ράφια των καταστημάτων ένα μήνα μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία, δίνοντας ένα καλό προβάδισμα στο iPad 2.

Mένει να δούμε αν όλες αυτές οι προβλέψεις θα γίνουν πραγματικότητα. Ωστόσο από την πλευρά του κύριου προμηθευτή της Apple Hon Hai, δηλώνουν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ενώ και μια ενδεχόμενη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του iPhone 5 μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία, καθώς θα συμπέσει με μια καλή καταναλωτικά περίοδο για την αγορά.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.