Rovio: Βγάλαμε 50 εκατομμύρια δολάρια από το Angry Birds

Angry Birds 50 million dollars

Τα Angry Birds σίγουρα τα ξέρετε. Υπάρχουν στο iPhone σας, στο Android κινητό σας, στον υπολογιστή σας, στο Kinect, σύντομα θα υπάρχουν στο Facebook ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει η ταινία Angry Birds Rio που έχει θέμα, τι άλλο, τα Angry Birds. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα λεφτά έχουν βγάλει οι δημιουργοί του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού στην ιστορία του iOS?

Σύμφωνα με το Wired, τα έσοδα της Rovio, έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Όχι κι άσχημα αν σκεφτούμε ότι το κόστος ανάπτυξης ήταν στις 100.000 δολάρια. Οι άνθρωποι της Φινλανδικής εταιρίας έχουν δηλώσει πως η επιτυχία του παιχνιδιού ήταν αναμενόμενη και μέρος του "masterplan". Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο blockbuster που θα επεκτεινόταν πέρα από το iPhone και τα στενά όρια της Apple.

Οι ανταγωνιστές της Rovio, στα "πηγαδάκια" που δημιουργούνται, δηλώνουν πως η επιτυχία των Angry Birds ήταν αποτέλεσμα και της τύχης ενώ σίγουρα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η Rovio περίμενε αυτή την τεράστια επιτυχία μόλις ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Angry Birds. Ακόμα και αν τα παραπάνω ισχύουν, οι Φινλανδοί απέδειξαν ότι δεν άφησαν σχεδόν τίποτα στην τύχη καθώς εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το buzz που δημιουργήθηκε γύρω από το προϊόν τους.

Βέβαια, δηλώνοντας πώς θέλουν να γίνουν η "Disney 2.0", δείχνουν πόσο μεγαλόπνοα σχέδια έχουν. Όμως, για να καταφέρουν να φτάσουν στην επιτυχία της Disney, θα χρειαστούν αρκετή δουλειά ακόμα καθώς το Angry Birds, μπορεί να είναι υπέροχο και άκρως εθιστικό, αλλά δεν παύει να είναι μόλις ένα παιχνίδι..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.