To Google maps σας βγάζει από την κίνηση

Η Google μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως για να φτάσεις στην κορυφή – και να μείνεις εκεί- χρειάζεται πολύ προσπάθεια και συνεχή εξέλιξη! Στο τελευταίο update, το Google Maps πάει ένα βήμα παραπέρα κι εκτός από το να μας δείχνει την πιο σύντομη διαδρομή για τον προορισμό μας, μας βγάζει κι από την κίνηση!

Έτσι πλέον, η εφαρμογή του Google Maps που τρέχει στις συσκευές με Android, ανακατευθύνει σε πραγματικό χρόνο τον απελπισμένο οδηγό και τον βγάζει από την κίνηση ωστε να φτάσει γρηγορότερα στον προορισμό του.

Όπως διαβάζουμε κι από το mobile blog της Google:
 “ Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε τίποτα για να φύγετε από το μποτιλιάρισμα, απλά ανοίξτε την εφαρμογή πλοήγησης ή την εφαρμογή του Google Maps. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή πλοήγησης θα διάλεγε την πιο γρήγορη διαδρομή χωρίς να υπολογίζει δεδομένα κίνησης. Θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει κι εναλλακτικές διαδρομές υπολογίζοτας την πιο σύντομη απόσταση ή μια διαδρομή που θα χρησιμοποιούσε λεωφόρους αντί για μικρότερους δρόμους. Από σήμερα, οι αλγόριθμοι πλοήγησης θα χρησιμοποιούν και δεδομένα της τρέχουσας κίνησης σε έναν δρόμο και καταγεγραμμένα δεδομένα κίνησης έτσι ώστε η εφαρμογή πλοήγησης να δημιουργεί την βέλτιστη διαδρομή αποφεύγοντας το μποτιλιάρισμα.”

Η δυνατότητα αυτή του Google Maps είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε μεγάλες πόλεις την Β. Αμερικής και της Ευρώπης (δυστυχώς η Αθήνα δεν είναι μέσα σε αυτές) και η λίστα συνεχώς θα μεγαλώνει. Με αυτή την προσθήκη στις δυνατότητες του Google Maps, η Google προσπαθεί ξεκάθαρα να στραφεί ενάντια στις «παραδοσιακές» κατασκευάστριες εταιρείες GPS συσκευών και προγραμμάτων πλοήγησης δίνοντας στους χρήστες Android συσκευών μια ολοκληρωμένη και δωρεάν εφαρμογή πλοήγησης “out of the box”.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.