Πόσα είναι διατεθημένοι να δώσουν οι καταναλωτές για ένα tablet;

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και περισσότερα tablets να κατακλύζουν την αγορά, όμως, πόσα χρήματα θα έδινε ο μέσος καταναλωτής; Σε αυτή την ερώτηση ήθελε να απαντήσει το Institute for Mobile Markets Research, το οποίο διεξήγαγε μία έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Τα ποσά που αναφέρονται στα αποτελέσματα της έρευνας κυμαίνονται μεταξύ $351 και $524. Παρατηρούμε πως αυτά είναι χαμηλότερα από την τιμή πολλών tablets που κυκλοφορούν. Το ποσό των $351 αντιστοιχεί στο "θα αγόραζα οπωσδήποτε αυτό το tablet", ενώ το $524 αντιστοιχεί στο άνω όριο που έθεσαν οι ερωτηθέντες, σχετικά με το μέχρι πόσα θα έδιναν. Το 38% των ερωτηθέντων ενδιαφέρονται αρκετά ή πολύ να αγοράσουν ένα tablet, κάτι που δικαιολογεί το χαμηλό σύνολο χρημάτων που προτίθεται να δαπανήσει κάποιος, αφού το υπόλοιπο 62% δεν σκοπεύει (ή ενδιαφέρεται λίγο) να αγοράσει κάποιο tablet.

Σχετικά με το αν οι καταναλωτές θα επιλέγανε μεταξύ WiFi ή 3G για το tablet τους, κερδίζει το "μόνο WiFi" με ποσοστό κοντά στο 40%, ακολουθούν τα "δεν επιθυμώ κάτι συγκεκριμένο" και "3G με 2 χρόνια data plan" με ποσοστά κοντά στο 25% και τελευταίο το "3G χωρίς κάποιο data plan" με περίπου 10%.

Αν επαναληφθεί η ίδια έρευνα σε ένα χρόνο από τώρα, το πιο πιθανό είναι να έχει αυξηθεί ακόμα πιο πολύ το ποσοστό που αναφέρεται στο "μόνο WiFi", για δύο λόγους. Πρώτα απ' όλα, όλο και περισσότερα ελεύθερα δίκτυα εμφανίζονται σε καφετέριες, εστιατόρια, πάρκα κλπ και, δεύτερον, αρκετά από τα νάε tablets μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως WiFi Hotspots, βγάζοντας την ανάγκη για σύνδεση 3G από όσα άλλα βρίσκονται κοντά.

Μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της έρευνας στα παρακάτω γραφήματα. Εσείς, αν έπρεπε να επιλέξετε μεταξύ WiFi ή 3G, τι θα επιλέγατε;

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.