Η Western Digital θα εξαγοράσει την Hitachi GST για $4,3 δις

Η Western Digital ανακοίνωσε τη συμφωνία για εξαγορά της Hitachi Global Store Technologies, τη μονάδα κατασκευής σκληρών δίσκων της Hitachi, έναντι 4,3 δις δολλαρίων, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο της στο χώρο της αγοράς.

Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει πώληση του συνόλου των μονάδων που διαχειρίζονται την παραγωγή των σκληρών δίσκων, αξίας $3,5 δις, καθώς και $750 εκατ. προς αγορά μετοχών της WD, η αξία της κάθε μίας βρίσκεται στα $30,1. Με βάση αυτά, η Hitachi θα πάρει τον έλεγχο του 10% των μετοχών της WD και οι δύο εκπρόσωποι της εταιρείας θα μπουν στο συμβούλιο της Western Digital.

Αν λάβουμε υπόψη μας τα ποσοστά που κατείχαν οι εταιρείες στην αγορά των σκληρών δίσκων το προηγούμενο έτος, μετά τη συμφωνία η WD θα κατέχει το 47,8% (31,4% WD + 16,4% Hitachi). Η Western Digital βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, παίρνοντας την 1η θέση από την Seagate μέσα στο 2010. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως η κίνηση της Hitachi έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τις αγορές, αφού η μετοχή της σκαρφάλωσε σε υψηλό διετίας, φτάνοντας σε υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2008.

Η κίνηση αυτή από μέρους της WD, έρχεται σε μια περίοδο που η εταιρεία θέλει να αναπτύξει υβριδικούς δίσκους που συνδυάζουν solid-state storage και spinning disk. Ο λόγος που στοχεύουν σε κάτι τέτοιο, είναι πως η συγκεκριμένη κατηγορία σκληρών δίσκων εμφανίζει βελτιωμένες επιδόσεις σε παιχνίδια, καθώς και σε εταιρικά περιβάλλντα. Παρόλαυτα, η τεχνολογία αυτή δεν υποστηρίζεται από τα λειτουργικά συστήματα στον βαθμό που θα την κάνει να ξεχωρίζει, όμως αυτό είναι θέμα χρόνου.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.