Bloomberg: Η Microsoft πλήρωσε τη Nokia πάνω από $1 δις για τη συμφωνία των WP7!

Ενώ, μετά την ανακοίνωση, καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε αναφέρει κάτι σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, χθες πληροφορηθήκαμε πως η Nokia θα βάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ταμεία της.

Σύμφωνα με τον Bloomberg, η συμφωνία μεταξύ Microsoft-Nokia, που είδαμε τον προηγούμενο μήνα, θα αποφέρει στη φιλανδική εταιρεία πάνω από 1 δις δολλάρια μέσα σε ένα διάστημα τουλάχιστον 5 ετών. Η εφημερίδα αναφέρει πως τα χρήματα που θα πάρει η Nokia, θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη windows-based συσκευών, ενώ η Nokia από τη μεριά της θα δίνει στη Microsoft ένα ποσό για κάθε συσκευή που κατασκευάζει και φέρει το λειτουργικό των Windows Phone.

Με βάση την τελευταία λεπτομέρεια που βγήκε στην επιφάνεια, είναι πλέον ξεκάθαρο γιατί η Nokia επέλεξε τα Windows Phone 7 έναντι του (δωρεάν) Android. Τα έσοδα που θα έχει τώρα, είναι σημαντικά. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο που η Nokia προσπαθεί να συγκρατήσει την αξία των μετοχών της, η οποία έχει παρουσιάσει μία μείωση της τάξης του 26% από την ημέρα της ανακοίνωσης έως σήμερα. Από την άλλη μεριά, η Microsoft ήταν διατεθημένη να δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό για να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων στα smartphones, ενώ, για όσο διαρκεί η συμφωνία, θα έχει κάποια σταθερά έσοδα από την παραγωγή κινητών τηλεφώνων της Nokia.

Το συμπέρασμα είναι πως αν η συμφωνία φέρει θετικά αποτελέσματα, η Microsoft θα έχει μπει για τα καλά στο χώρο, ενώ η Nokia θα έχει γλυτώσει αρκετά εκατομμύρια από την έρευνα και ανάπτυξη ενός λειτουργικού συστήματος. Αντίθετα, αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, η Nokia θα έχει πρόβλημα. Εδώ βασίζονται οι φήμες που θέλουν τη Microsoft να σκοπεύει να εξαγοράσει τη Nokia μέσα στα επόμενα χρόνια, οι οποίες φούντωσαν μετά την ολοκλήρωση της συφωνίας. Γι αυτό, ας μην ξεχνάμε πως, αν ισχύει κάτι τέτοιο, το ποσό που θα δώσει η Microsoft στη Nokia δικαιολογείται πλήρως.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.