Δωρεάν online εφαρμογές γραφείου κι από την Microsoft

Η Microsoft άργησε λίγο, άλλα επιτέλους διέθεσε την online έκδοση των εφαρμογών γραφείου, όπως εδώ και πολύ καιρό έχουν κάνει η Google και Zoho. Το Office Web Apps είναι ουσιαστικά η cloud εκδοχή των Word, Excel, PowerPoint και OneNote, που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας αρκεί να έχει έναν λογαριασμό Windows Live. Αρχικά η λειτουργία θα περιοριζόταν σε ΗΠΑ, Αγγλία, Ιρλανδία και Καναδά, άλλα φαίνεται ότι δουλεύει και σε άλλες χώρες, όχι όμως και στην γλώσσα τους.

To Office Web Apps σου δίνει την δυνατότητα να επεξεργαστείς ή να δεις έγγραφα στον browser ή στον υπολογιστή σου, χωρίς να έχει σημασία το που δημιουργήθηκαν, πρόκειται για μια online εκδοχή του Office 2010, με πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία ενώ υπάρχει η δυνατότητα 25GB αποθηκευτικού χώρου για τους χρήστες με τον SkyDrive λογαριασμό τους. Επίσης πολλά άτομα ταυτόχρονα μπορούν να επεξεργάζονται ένα έγγραφο, ενώ αποθηκεύεται και ένα είδος ιστορικού, για να μπορείτε να επιστρέφετε σε παλαιότερες "εκδόσεις" του εγγράφου σας.

Το interface δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές με εκείνο του Office, κάτι που το κάνει αυτόματα πολύ φιλικό και γνώριμο στον χρήστη, ενώ φαίνεται ότι η Microsoft δεν... σνόμπαρε τους άλλους browsers. Το Office Web Apps δουλεύει τέλεια σε Chrome, Firefox και Safari, αν και η επιλογή "Edit in 'Office program'" λειτουργεί μόνο σε Internet Explorer.

H εφαρμογή θα μπορεί να "συνεργάζεται" με το Microsoft Office 2010, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα ενώ θα είναι συμβατή και με εκδόσεις του Office 2010 για smartphones.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.