H Google πετά τα Windows και η Microsoft αντιδρά

Για λόγους ασφάλειας η Google, σύμφωνα με φήμες, αποφάσισε να αφαιρέσει τα Windows από τους υπολογιστές της εταιρίας και να στραφεί σε λύσεις, που θεωρεί πιο αξιόπιστες, όπως τα OS X, Linux και φυσικά το δικό της Chrome OS. Ακόμη κι αν οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από την εταιρία, πρόκειται για ένα σημαντικό "χτύπημα" στην Microsoft, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα το άφηνε χωρίς απάντηση, που ήρθε διά στόματος Brandon LeBlanc.

Όλα ξεκίνησαν όταν εργαζόμενοι στην Google, ανέφεραν στους Financial Times, την πρόθεση της διοίκησης της εταιρίας να βγάλει τα Windows από τους υπολογιστές, λόγω... έλλειψης εμπιστοσύνης άλλα και μιας γενικότερης πρόθεσης μετάβασης σε non-Windows εφαρμογές, που καθυστέρησε λόγω των Κινεζικών επιθέσεων τον Ιανουάριο.

Σε σημερινό του blog post λοιπόν, ο Brandon LeBlanc υπερασπίζεται την ασφάλεια του λογισμικού της Microsoft σε σύγκριση μάλιστα με εκείνο της Google και της Apple. Ανέφερε το παράδειγμα του πανεπιστημίου του Yale, που σταμάτησε την μετάβαση του στο πακέτο του Gmail και Google Apps for Education, για λόγους ασφάλειας. Όσον αφορά την Apple παρέθεσε ένα άρθρο του InfoWorld, που αναφέρει ότι τα Mac κινδυνεύουν από επιθέσεις, ενώ ο ίδιος ο LeBlanc αναρωτιέται για το μέλλον της ασφάλειας των συστημάτων της Apple, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος θα αυξάνεται ανάλογα με την δημοτικότητα και την χρήση της κάθε πλατφόρμας της εταιρίας.

Επίσης συμπλήρωσε ότι παρά τα προβλήματα του παρελθόντος η Microsoft έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο θέμα της ασφάλειας, κάτι που αναγνωρίζεται, συμφωνα με τον LeBlanc, από μεγάλες εταιρίες, όπως η Cisco, από χάκερς και άλλους. Συμπεριλαμβάνει μάλιστα μία λίστα με τις τελευταίες βελτιώσεις στον τομέα της ασφάλειας, που φυσικά περιλαμβάνει τα Windows Updates, που ο χρήστης παίρνει αυτόματα στον υπολογιστή του, άλλα και τα BitLocker, Windows Firewall, Parental Controls, ASLR στα Windows 7 και άλλα.

Βέβαια κάπου εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε και το κατά πόσο είναι δυνατόν όχι μόνο να αληθεύουν οι φήμες άλλα και να πραγματοποιηθούν. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ένα τεράστιο ποσοστό των χρηστών των εφαρμογών της Google (και του internet γενικότερα, όπου δραστηριοποιείται η εταιρία κατά κύριο λόγο) χρησιμοποιούν Windows και εκ των πραγμάτων τα projects της εταιρίας πρέπει να δοκιμάζονται στο λειτουργικό της Microsoft. Κάτι που αυτόματα ρίχνει σημαντικά την πιθανότητα να πετάξει η Google τα Windows.

Εκτός αυτού τον Ιανουάριο η Google έτρεχε Windows XP και... Internet Explorer 6, έναν browser ηλικίας 9 ετών σε ένα λειτουργικό που βρίσκεται πίσω κατά δύο εκδόσεις. Αυτό ρίχνει το βάρος της ευθύνης, όσον αφορά την ασφάλεια, στην Google και όχι στην Microsoft που από τότε ομολογουμένως έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου σε νεότερες εκδόσεις του λογισμικού της, που η Google για τον ένα ή άλλο λόγο δεν χρησιμοποιεί.

Γιατί όλος αυτός ο ντόρος λοιπόν; Ακόμα και αν αληθεύουν οι φήμες, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξαφανιστεί το λογισμικό της Microsoft από την εταιρία. Αυτό που μάλλον γίνεται είναι μια προσπάθεια promotion, κάπως ανορθόδοξη άλλα μέσα στα πλαίσια της αγριότητας του marketing της εποχής μας, για το αναμενόμενο Chrome OS.

Κι ακόμη είμαστε στην αρχή...

[via], [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.