Αύξηση του μεριδίου στην αγορά για τον Chrome

Στο "περιθώριο" του σήριαλ ανάμεσα σε Google και Microsoft, η πρώτη είδε τον browser της να κερδίζει λίγο ακόμα στην αγορά. Για την ακρίβεια ο Chrome τον Μάιο ξεπέρασε το 7%, κερδίζοντας 0.3% και αγγίζοντας το 7.1%. Την ίδια στιγμή τόσο ο Opera όσο και ο Safari κέρδισαν από 0.1% φτάνοντας στο 2.4% και 4.8% αντίστοιχα, κέρδη που προέρχονται από τις απώλειες του Internet Explorer kat;a 0.3% (59.7%) και την μικρή πτώση του Firefox στο 24.4%.

Αντίθετα με την συνολική πτώση του IE, η Microsoft είδε τον ΙΕ8 να αυξάνει το μερίδιο του στην αγορά στο 29% υψηλότερα από κάθε άλλον browser. Βέβαια ο ΙΕ6 μπορεί να κρατάει ακόμα ένα ποσοστό 10-18% της αγοράς άλλα σύμφωνα με τα στοιχεία η χρήση του σε Ευρώπη και Αμερική έχει μειωθεί κατά 5%, γεγονός που δείχνει ότι η εταιρία κατάφερε να πείσει αρκετό κόσμο να αναβαθμίσει τον browser του.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα ενός έντονου ανταγωνισμού στον χώρο των browsers, στους οποίους ενσωματώνονται όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά. Ο Chrome μάλιστα, που βλέπει την συνεχή αύξηση του μεριδίου του, διέθεσε στους χρήστες την 5η και μάλιστα stable έκδοση του για Windows, Linux και Mac, που είναι ταχύτερη από τις προηγούμενες και με σύγχρονες δυνατότητες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.