Yahoo Mail ακόμα αντέχει..Εσείς ποια υπηρεσία χρησιμοποιείτε; [poll included]

Αναμφισβήτητα η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει γίνει κάτι παραπάνω από καθημερινότητα για εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Στοιχεία έρευνας για το 2009 αναδεικνύουν σε 1,4 δισ. του χρήστες υπηρεσιών mail, σε 247 εκατ. τα καθημερινά ηλεκτρονικά μηνύματα (κατά μέσο όρο) και σε 90 τρισ. τον συνολικό αριθμό emails που στάλθηκαν την περασμένη χρονιά. Με την συνεχή ανάπτυξη των διαδικτυακών υπηρεσιών έχουν ξεχωρίσει τρεις βασικές δωρεάν υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : Yahoo Mail, Hotmail και Gmail με την τελευταία να κάνει δυναμική είσοδο πρίν από περίπου 3 χρόνια.

Ωστόσο ποιες είναι οι τάσεις που διαμορφώνονται στην παγκόσμια αγορά; Αν και δεν έχουμε κάποια μελέτη σε παγκόσμια κλίμακα φαίνεται ότι η αγορά της Αμερικής αποτελεί ιδανικό δείγμα για την  εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων είτε λόγω του μεγάλου πλήθους χρηστών είτε της διαδικτυακής "ωριμότητας".

Πρόσφατη έρευνα που αποτυπώνεται στο παραπάνω διάγραμμα δείχνει ότι η Yahoo παρά την αλλαγή της φιλοσοφίας της από μηχανή αναζήτησης σε portal based πλατφόρμα υπηρεσιών συνεχίζει να κυριαρχεί έχοντας σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές της. Την ίδια ώρα που το Gmail κερδίζει μεγάλο μερίδιο χρηστών το Hotmail χάνει  χρήστες με την  AOL αποδεικνύεται ο μεγάλος χαμένος.

Στην χώρα μας φαίνεται ότι το Gmail μέρα με την μέρα κερδίζει περισσότερους χρήστες κυρίως με την απλότητα του αλλά και την δυνατότητα να υποστηρίζει πολλαπλές υπηρεσίες(Google Docs, blogspot κλπ).

Εσείς ποια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιείτε και γιατί;

[γράφημα]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.