Είναι επίσημο, η HP αγοράζει την Palm

Τέλος στο σήριαλ εξαγοράς της Palm είχαμε χθες το βράδυ με τον τελικό αγοραστή να ακούστει στο όνομα Hewlett Packard. Με ανακοίνωση στο website της η HP μας ενημέρωσε σήμερα για την αγορά της αμερικάνικης εταιρείας για 1.2 δισεκατομύρια δολλάρια (δηλαδή 5.70 δολλάρια για κάθε μετοχή). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HP η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2010 με τον CEO της Palm, Jon Rubinstein, να παραμένει στην εταιρεία.

Πριν δύο περίπου εβδομάδες γράφαμε ότι η Palm είναι πλέον προς πώληση, με την Goldman Sachs και την Qatalyst Partners να αναζητούν υποψήφιους αγοραστές. Μεταξύ και αυτών η HTC, που εθεωρείτο η πιο πιθανή για να εξαγοράσει την Palm. Τα τελευταία νέα έκαναν λόγο για απόσυρση της εν λόγω εταιρίας και έχριζαν ως πιθανότερη να ολοκληρώσει την εξαγορά την Lenovo.

To Reteurs, βάση πηγών από την Ασία, ανέφερε ότι η HTC "κοίταξε τα νούμερα της Palm" και δεν ικανοποιήθηκε με αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Η προοπτική της Lenovo (με 2.4 δισεκατομύρια δολλάρια διαθέσιμα και με δηλωμένο ενδιαφέρον για "εξαγορές") φάνταζε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περισσότερο πιθανή. Τα νέα αυτά προστέθηκαν στη λίστα με τις άσχημες εξελίξεις για την Palm αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την αποχώρηση του επικεφαλής λογισμικού και υπηρεσιών της Palm, που αποφάσισε να συνεχίσει στο twitter.

Έχοντας πουλήσει περίπου 400.00 Pre και Pixi και με 11 συνεχόμενα μη κερδοφόρα τρίμηνα η Palm στηρίζε τις ελπίδες της για εξαγορά στο ομολογουμένως αρκετά καλό λειτουργικό της (Web OS) και στις πατέντες που έχει κατοχυρωμένες. Δύο στοιχεία που απ'ότι φαίνεται δελέασαν την HP ώστε να επενδύσει 1.2 δις δολλάρια. Αναμένονται φυσικά με πολύ ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις της HP που σίγουρα μπορεί πλέον να κινηθεί διαφορετικά στο χώρο του mobile computing, ενώ θα πρέπει να σας θυμίσουμε πως σύντομα αναμένεται στην αγορά και το HP Slate.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Είναι επίσημο, η HP αγοράζει την Palm”

  1. Ο/Η dealsend λέει:

    Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη...Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως η ΗΡ θα χρησιμοποιήσει το Web OS.

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @dealsend

    Το προφανές είναι πως η HP θέλει να κοντράρει την Apple. Διάβαζα τη προηγούμενη εβδομάδα ένα άρθρο στο Time που ανέφερε τη στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η HP, και πως από μια εταιρία με εκτυπωτές θέλει να γίνει μια εταιρία με τεράστια γκάμα προϊόντων σε διαφορετικές αγορές..

    Link: http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1982318,00.html