Προς πώληση η Palm

Η εταιρία Palm, έχει το δικό της, αφοσιωμένο, κοινό. Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που υποστηρίζουν την υπεροχή των συσκευών αλλά και του λειτουργικού (Palm WebOS) της σε σχέση με αυτό της Apple και της Google. Το κοινό όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να διατηρήσει την εταιρία. Μετά τις πολύ μέτριες πωλήσεις σε Pre και Pixi (το στοκ σε συσκευές των εταιριών Sprint και Verizon υπολογίζεται σε εκατομμύρια), η εταιρία φαίνεται πως ψάχνει για αγοραστή.

Τα νέα έρχονται απο το Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Goldman Sachs και Qatalyst Partners έχουν αρχίσει να αναζητούν αγοραστές. Εταιρίες που ενδιαφέρονται για την Palm είναι η Ταϊβανέζικη HTC και η Κινέζικη Lenovo. Αξίζει να σημειωθεί πως η αξία της Palm είναι περίπου $870 εκατ. Εσάς σας βρίσκονται μήπως καθόλου "ψιλά";

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Προς πώληση η Palm”

  1. Ο/Η Costas Troulos λέει:

    Δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό "Μετά τις πολύ μέτριες πωλήσεις σε Pre"... Το official launch του Pre δεν έχει γίνει ακόμη. Παρουσιάστηκε σε κλειστό κύκλο στο τελευταίο CTIA Wireless στο Las Vegas και η αναμενόμενη launch date είναι 6 ιουνίου:
    http://newsreleases.sprint.com/phoenix.zhtml?c=127149&p=irol-newsArticle_newsroom&ID=1289761&highlight=

  2. Ο/Η Sebastian Komianos λέει:

    6 Ιουνίου 2009 όμως.. Κυκλοφορεί από πέρυσι τον Ιούνη στην Αμερική και, αν δεν κάνω λάθος, από τον Σεπτέμβρη στην Ευρώπη. Και ήταν η τελευταία απόπειρα της Palm να ορθοποδήσει..

  3. Ο/Η dealsend λέει:

    @Costa Troulos, αν μιλάμε για το ίδιο κινητό αυτό εμφανίστηκε στις 6 Ιουνίου το 2009.

    Όσο για τις πωλήσεις δεν ήταν αρκετές για την κερδοφορία της εταιρίας και μετράει ήδη 11 τρίμηνα μη κερδοφόρα όπως ενημερώνει το Bloomberg.

  4. Ο/Η Sebastian Komianos λέει:

    Παραιτήθηκε και ο Chief of Software and Services, μάλλον μας τελειώνει η Palm...

    http://www.networkworld.com/news/2010/041710-palms-software-chief.html