Update της McAfee δημιουργεί προβλήματα στα Windows XP

Πριν 2 μέρες, η McAfee έβγαλε ένα update για το γνωστό anti-virus της, το οποίο όμως δημιούργησε προβλήματα σε πάρα πολλούς χρήστες των Windows XP (σε δεκάδες χιλιάδες σίγουρα, ίσως και σε εκατοντάδες χιλιάδες). Πιο συγκεκριμένα, όποιος κατέβασε την ενημέρωση 5958 (virus definition 5958), είχε ως αποτέλεσμα το antivirus του να αναγνωρίζει το αρχείο svchost.exe των Windows XP, ως τον ιό W32/wecorl.a.

Σύμφωνα με τους χρήστες, μόλις το anti-virus αναγνώριζε το svchost ως ιό, τότε το λειτουργικό σύστημα κράσσαρε και βλέπανε τη γνωστή μπλε οθόνη (BSOD), με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε έναν φαύλο κύκλο συνεχόμενων επανεκκινήσεων. Ευτυχώς οι χρήστες των Windows 7 και των Windows Vista δεν επηρεάστηκαν από αυτό το update, ούτε και αρκετοί απλοί χρήστες επηρεάστηκαν, καθώς το update προοριζόταν κυρίως για εταιρικά μηχανήματα.

Η McAfee έδρασε σχετικά άμεσα, αφού περίπου 4 ώρες μετά έβγαλε την ενημέρωση 5959 για να διορθώσει το πρόβλημα. Ακόμη δημοσίευσε και άλλες πιθανές λύσεις του προβλήματος εδώ. Αρνητικό ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία έκλεισε προσωρινά το forum της, λόγω του μεγάλου αριθμού των χρηστών που έκαναν παράπονα.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.