Athens Bench Mark: Φτιάξε το δικό σου παγκάκι για την Αθήνα!

Λογικά οι περισσότεροι θα γνωρίζετε το Athens από το διαφημιστικό σποτάκι που παίζει εδώ και λίγο καιρό, ωστόσο όμως θα πρέπει να πούμε λίγα λόγια για αυτή τη σπουδαία κίνηση που έχει σκοπό να αλλάξει σιγά σιγά την Αθήνα μέσα από το internet. Αρχικά να πω ότι το Athens Bench Mark αφορά δύο διαγωνισμούς και ένα εθελοντικό πρόγραμμα και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του οργανισμού “Ο Κόσμος της Αθήνας” και του Δήμου Αθηναίων, που αποφάσισαν να αλλάξουν τα “άσχημα” παγκάκια της Αθήνας.

Ο πρώτος διαγωνισμός του Athens Bench Mark είναι ο ”Διαγωνισμός βιομηχανικού σχεδίου Athens Bench Mark” ο οποίος είναι “'ένας διαγωνισμός που θα δώσει το σχέδιο για το νέο παγκάκι της Αθήνας. Το κοινό θα αναδείξει τα καλύτερα 100 σχέδια και η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει για την τελική τριάδα έργων, οι δημιουργοί των οποίων θα λάβουν και τα χρηματικά έπαθλα. Ένα τουλάχιστον σχέδιο θα υλοποιηθεί και θα παραχθεί μαζικά ώστε να επιπλώσει την Αθήνα!”. Μπορεί να πέρασε η υποβολής σχεδίου (6 Απριλίου), ωστόσο όμως ο διαγωνισμός ψηφοφορία πήρε παράταση μέχρι και τις 18 Απριλίου (δηλαδή την Κυριακή που μας έρχεται), καθώς η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη.

Ο δεύτερος διαγωνισμός είναι ο “Εικαστικός διαγωνισμός Future Bench” και είναι ένας “διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας όπου το μόνο όριο είναι η φαντασία”. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δημιουργήσουν έργα τα οποία θα απεικονίζουν μια εικαστική αντίληψη όσον αφορά την πρόταση για το παγκάκι του μέλλοντος. Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι και ο συγκεκριμένο διαγωνισμός πήρε παράταση και οι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα να στείλουν τα έργα τους μέχρι τις 26 Απριλίου, ενώ το κοινό θα μπορεί να ψηφήσει μέχρι και στις 29 Απριλίου.

Τέλος όπως ανέφερα, στο Athens Bench Mark υπάρχει και ένα εθελοντικό πρόγραμμα, στο οποίο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή όποιος αγαπάει την Αθήνα και θέλει να βοηθήσει στην ανακαίνιση. Να σημειώσω ότι “ειδικοί τεχνικοί του Δήμου θα οργανώσουν και θα καθοδηγήσουν τις ομάδες που θα κάνουν τα παλιά παγκάκια της Αθήνας σαν καινούρια.”

Από ότι φαίνεται η Ελλάδα άρχισε σιγά σιγά να κινείται στο διαδίκτυο και μάλλον συνειδητοποίησαν κάποιοι ότι και ο Ελληνικό λαός χρησιμοποιεί και πληροφορείται από το διαδίκτυο καθημερινά. Ήδη έχουμε δει πολιτικούς να φτιάχνουν τα δικά τους blog και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Twitter για να επικοινωνούν με τον κόσμο. Επιτέλους η Ελλάδα πέρασε σε ψηφιακούς ρυθμούς, έστω και λίγο αργά.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.