Naro.gr: Θέλει να γίνει το "αυτόματο" digg της ενημέρωσης

Ένα από τα καλά της "δουλειάς" στο Away είναι ότι έχουμε αρκετά συχνά την ευκαιρία να περιεργαζόμαστε πρώτοι νέα προϊόντα και υπηρεσίες, πριν αυτά κάνουν επίσημη πρεμιέρα για το κοινό. Μια από τις ελληνικές startups που περίμενα να δω τους τελευταίους μήνες ήταν το Naro.gr. Το Naro, το οποίο είναι ένα startup project της telia.co.gr, θέλει να βάλει τάξη στην καθημερινή ειδησεογραφία κατηγοριοποιώντας τις ειδήσεις που λαμβάνει ο αλγόριθμός ανά νέο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η κεντρική σελίδα της υπηρεσίας να μετατρέπεται σε μια παλέτα χρωμάτων και ειδήσεων με ενημέρωση πάνω σε όλα σχεδόν τα θέματα που απασχολούν κάθε στιγμή την επικαιρότητα.

Μπορεί να γίνει η καινούργια σας homepage

Έχοντας χρησιμοποιήσει το Naro αρκετές φορές τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα καταλήγω στο συμπέρασμα πως αν το project έχει τη σωστή εξέλιξη μπορεί εύκολα να γίνει η επόμενη homepage σας. Τι εννοώ. Όσοι χρησιμοποιούν το Internet σαν μια πηγή ενημέρωσης θα βρουν το Naro πολύ βολικό, καθώς μπορεί εύκολα και γρήγορα να τους δώσει μια πολύ "δυνατή" εικόνα για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τον κόσμο, ανά ενότητα ενημέρωση, ενώ τις περισσότερες φορές παρουσιάζει περισσότερες από μια πηγές για κάθε είδηση, συνδυάζοντας με αυτό τον τρόπο διαφορετικά μέσα και απόψεις (ομολογώ πως όση ώρα το χρησιμοποίησα δεν είδα κάποιο νέο από το Away πάντως). Ακριβώς αυτό επισημαίνει και ο τίτλος του post. Νομίζω ότι το Naro θέλει να γίνει το ελληνικό digg, μόνο που θέλει να το κάνει μόνο του -αυτόματα- χωρίς την βοήθεια των χρηστών. Αν το πείραμα πετύχει, αυτό θα φανεί στην πορεία.

Κάτι ακόμα το οποίο μου άρεσε, είδα ότι μπορώ να διαλέξω τις κατηγορίες ειδήσεων που θα εμφανίζονται στο Naro μου (φώτο κάτω), καθώς υπάρχουν συνολικά επτά κατηγορίες ειδήσεων και πολλές υποκατηγορίες, γιατί είναι λογικό να μην ενδιαφέρονται όλοι οι αναγνώστες για όλο το εύρος της επικαιρότητας. Στα πιο... πρακτικά, δεν έχω καταλάβει ποιο είναι ακριβώς το business model της εταιρίας. Θα εμφανίζει επιλεγμένες διαφημίσεις ανά κατηγορία ειδήσεων, θα έχει κάποιο κόστος χρήσης (λίγο απίθανο αυτό) ή κάτι άλλο; Οψόμεθα, καλή αρχή πάντως στα παιδιά.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Naro.gr: Θέλει να γίνει το "αυτόματο" digg της ενημέρωσης”

  1. Ο/Η HitMan λέει:

    Νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με το digg. Αντιθέτως είναι αντιγραφή concept του oursignal.com, σίγουρα διαφοροποιημένο, αλλά δεν ξέρω πόσο καλύτερα υλοποιημένο. [ π.χ. κάθε είδηση στο original έχει διαφορετικό χρώμα, εδώ έχουμε color category grouping ]

    Και η ιδέα των σχετικών ειδήσεων που καταλαμβάνουν μία θέση είναι κάτι που έχουμε δει στο palo.gr :-)

    Παρόλα αυτά δείχνει καλή προσπάθεια, δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει όμως.

  2. Ο/Η TechPet λέει:

    Η ιδέα δεν είναι καινούρια. Μάλιστα φαίνεται να δανείζεται αρκετά από το newsmap.jp . Βασίζεται σε treemap αλγορίθμους για την απεικόνιση, ενώ απαιτεί και κάποιον αλγόριθμο απόδοσης κάποιου score στις ειδήσεις. Το όλο θέμα αποτελεί αντικείμενο της μεταπτυχιακής μου διατριβής που βρίσκεται σε εξέλιξη...