Telecom News(#26): Apple μανία, Pink & αντιπειρατικοί νόμοι

Η σημερινή ανασκόπηση των τηλεπικοινωνιακών νέων έχει χρώμα Apple με το i-pad να κυριαρχεί σε sites,blogs και portals. Παράλληλα, η εταιρεία στρέφεται ανοικτά προς mobile advertising με το iΑd εγκαινιάζοντας την νέα μεγάλη διαμάχη μεταξύ Google και Apple. Η Microsoft ανακοινώνει τη νέα σειρά κινητών της,  τα smartphones κυριαρχούν και τρεις Ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν νόμους κατά της πειρατείας. Στα εσωτερικά ξεχωρίζουμε τον νέο "καρτοκινητό" πόλεμο και τo connx - TV που "κοκκινίζει".

Καλή ανάγνωση.

  • Ανακοινώθηκε η μελλοντική διάθεση του i-phone OS 4 που θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στο άκρως επιτυχημένο κινητό της Apple. Δείτε τι θα περιλαμβάνει το νέο OS εδώ. Συμφωνούμε απόλυτα με το άρθρο του Γιάννη "Τι αναμένουμε από το iPhone OS 4.0 ; " και ειδικά με το section "Χρήση ως USB δίσκο" που σε κάνει πραγματικά να απορείς με την επιτυχία της συσκευής. Αναμένουμε λοιπόν.
  • Από τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας ξεχωρίζουμε  το διαφημιστικό σύστημα της Apple το iΑd. που αναθερμαίνει την αγορά του mobile advertising/marketing. Την αρχή είχε κάνει η Google με την εξαγορά της Admob και στην συνέχεια η  Apple με την εξαγορά της Quatro wireless. Μετά τις συσκευές(iphone vs Nexus One) οι δύο εταιρίες ανοίγουν ένα νέο μέτωπο με κοινό παρονομαστή τα διαφημιστικά έσοδα. Άραγε θα τα καταφέρει η Apple;
  • Τα κατάφερε ο Steve Jobs και η i-pad μανία είναι γεγονός. Blogs, forums, sites κατακλύζονται με αναφορές στο νέο εγχείρημα της Apple. Δείτε τα σχετικά άρθρα του www.away.gr  εδώ.  Κρίνουμε πως τόσος ντόρος για την συγκεκριμένη έκδοση είναι υπερβολή.  'Ίσως η επόμενη 3G είναι πιο ενδιαφέρουσα αλλά και πάλι τα γνωστά ελαττώματα παραμένουν(αποσπώμενη μπαταρία, USB, χρήση ως σκληρό κ.λπ.).  Ίσως κοιτάξουμε το i-pad 2.0.  Οι developers πάντως στρέφονται υπέρ του Android συγκριτικά με το i-pad.

  • Το Connx - TV συνεχίζει να ισχυροποιεί την θέση του. Φήμες κυκλοφορούν για την ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών αγώνων του Ολυμπιακού.
  • Κάποιοι σκέφτονται την συγχώνευση της Cosmote με τον ΟΤΕ κυκλοφόρησαν στην αγορά με πιο πιθανή την συστέγαση της πράσινης κινητής στο μέγαρο του ΟΤΕ. Την ίδια ώρα στην WIND γίνονται μετακομίσεις με σκοπό την υπενοικίαση ορόφων στη Λ. Κηφισίας. Εξοικονόμηση χρημάτων με κάθε δυνατό τρόπο.
  • To ελληνικό μικρόβιο της έλλειψης οργάνωσης και ουσιαστικού σχεδιασμού έκανε την εμφάνιση του. Το έργο ανάπτυξη εθνικού δικτύου οπτικών ινών (FTTH) εγκαταλείπεται και αναπροσαρμόζεται με μεγάλο κερδισμένο τον ΟΤΕ, που όπως φαίνεται θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του έργου. Περισσότερα σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ.
  • H HTML 5 φαίνεται πως κερδίζει τους κατασκευαστές για την χρήση σε browsing εφαρμογές. Η LG κυκλοφόρησε την πρώτη συσκευή(LG Mini) που υποστηρίζει την γλώσσα.

[Έρευνες - Στατιστικά]

  • Έρευνα της AdMob πιστοποιεί την κατακόρυφη άνοδο των smartphones (48%) και την σταδιακή πτώση των συμβατικών κινητών τηλεφώνων. Android και i-phone συνεχίζουν την ανοδική του πορεία.

[image]

Σχολιάστε >
32 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.