Τι αναμένουμε από το iPhone OS 4.0 ;

Το νέο λειτουργικό για το iPhone έρχεται σύντομα. Υπάρχουν αρκετές φήμες γύρω από το τι μπορούμε να περιμένουμε στην νέα αυτή έκδοση, και ενώ οι φήμες οργίαζαν καθημερινά...η Apple αποφάσισε να ανακοινώσει την Δευτέρα ένα iPhone OS 4.0 Event. Το event το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ ώρα Ελλάδας έχει τίτλο " Get a sneak peek into the future of iPhone OS " , δηλαδή " ρίξτε μια ματιά στο μέλλον του iPhone OS ". Ας δούμε μερικές από τις φήμες ή "ευχές" που κυκλοφορούν όσο αφορά το νέο λειτουργικό του iPhone.

Multitasking:

Όλοι μας πιστεύω περιμένουμε αυτή την περίφημη δυνατότητα, μιας και η χρήση μιας εφαρμογής ανά στιγμή σίγουρα είναι περιοριστική αλλά και ενοχλητική μερικές φορές. Γιατί να μην μπορούμε να έχουμε εφαρμογές να τρέχουν παράλληλα; Η Apple σίγουρα σκέφτηκε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε κάποιο ζήτημα μπαταρίας αλλά και μνήμης στην συσκευή. Ένα θα πω στην Apple, Android. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα γίνει... σε λίγες ώρες!

Φάκελοι:

Γιατί πρέπει να κάνω Jailbreak το iPhone ώστε να έχω φακέλους; Δεν είναι λογικό ερχόμενοι από ένα περιβάλλον διεπαφής υπολογιστών στο οποίο τακτοποιούμε τις εφαρμογές μας αλλά και τα έγγραφα μας σε φακέλους, να θέλουμε το ίδιο και στο iPhone μας; ή έστω κατηγορίες! Ακούς Apple; Οι φήμες πάντως λένε ότι θα δούμε κάποιες αλλαγές στο Springboard.. ίσως "κλέψει" και από το iPad τίποτα... ποιος ξέρει...

Profiles:

Ναι προφίλ! Μερικές φορές πιστεύω ότι η Apple έφτιαξε το iPhone ως PDA με το τηλέφωνο κάτι σαν έξτρα παρά ως ένα ενιαίο πακέτο "έξυπνου τηλεφώνου". Τα προφίλ που όλοι μας γνωρίζουμε από τα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα της αγοράς, είτε είναι Nokia, Sony Ericsson ή οτιδήποτε, είναι απλώς ανύπαρκτα. Ο κόσμος μίλησε. Θέλω στο μάθημα μου να είναι αθόρυβο με δόνηση αλλά στο εργαστήριο αθόρυβο χωρίς δόνηση.. μπορώ να το κάνω; Όχι. - Apple δώσε φώτα!

Χρήση ως USB δίσκο

Δε θα πω πολλά... το να κουβαλάς 16,32 ή και 64GB τα οποία δεν μπορούν να χρησιμεύσουν σε τίποτα παρά μόνο για δεδομένα  του κινητού αποκλειστικά... είναι απαράδεκτο! Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες εφαρμογές για Jailbroken iPhones οι οποίες λειτουργούν μέσω Wi-Fi , αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο από μια λειτουργία USB δίσκου.

iPhoto;

Προχθές είδα το USB καλώδιο του iPhone / iPad , για φωτογραφικές μηχανές. Αμέσως είπα τι ωραία που θα ήταν να μπορώ να βγάζω φωτογραφίες με την dSLR μου, να τις περνάω γρήγορα στο iPhone/iPad και να τις μοιράζομαι (μαζί με geotag) και όποια επεξεργασία (δεν φημίζομαι για τα κάδρα μου) online. Και όμως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επεξεργασίας... το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις προβάλεις. Δεν σχολιάζω  Photoshop Mobile κ.α πολύ απλά θεωρώ ότι βρίσκονται πολύ αρχικά στάδια. Τουλάχιστον στο iPad αναμένω μια πλήρης έκδοση του iPhoto... και γιατί όχι; Πάντως Apple την προβολή την κάνω και στην οθόνη της μηχανής μου. (τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και στην μηχανή μου μπορώ να κάνω κάποια επεξεργασία... )

Bluetooth Sharing:

Πόσες φορές θέλω να μοιραστώ ένα ringtone, (παράνομο;) μια εικόνα ή οτιδήποτε με έναν φίλο και απλά δε μπορώ... Δε σχολιάζω απλά αναμένω νέα από το σημερινό event. Σημειώσατε...Ευχή.

Και φυσικά δεν θα αφήσω απ' έξω το αγαπημένο μου... υποστήριξη Flash... δυνατότητα η οποία δεν περιμένω να κάνει την εμφάνιση της σύντομα, η γενικότερα ποτέ στο iPhone ή και iPad ας την βάλουμε και αυτή στις "ευχές".

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.