Το iPad στην Ελλάδα, το πρώτο ελληνικό preview handsOn [ video included ]

Στο Away έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το iPad, καθώς πολύ πριν ανακοινωθεί είχαμε ξεκινήσει με τη καταγραφή των φημών και των ονομάτων της συσκευής, προχωρήσαμε με ένα live blogging την ημέρα της ανακοίνωσης της συσκευής, ενώ φτάσαμε να συζητάμε για το ότι έχει γίνει ήδη jailbreak. Σήμερα, μπορούμε να σας γράψουμε -επιτέλους- και τη γνώμη μας, καθώς χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να πιάσω για περίπου 30 λεπτά (για αυτό γράφουμε "preview" και όχι "review") ένα από τα πρώτα iPad [το μοντέλο των 16GB] που έφθασαν στην Ελλάδα, για επίδειξη μόνο, από το Πλαίσιο της Κηφισίας. Αν δεν κάνω λάθος, είμαστε το πρώτο ελληνικό media το οποίο γράφει επίσημα τη γνώμη του μετά από ένα σύντομο hands on με τη συσκευή. Ακόμα ένας λόγος για να είμαστε χαρούμενοι λοιπόν!

Τα δυνατά (Design, User Experience, Ταχύτητα)

Ο Jonathan Ive (SVP of Design) έκανε πάλι το θαύμα του. Το iPad διαθέτει εξαιρετικό design, πολύ κομψά κοψίματα και είναι ειλικρινά πολύ ελαφρύ! Το κράτησα στα χέρια μου συνεχόμενα για περίπου 20 λεπτά και δεν υπήρξε ούτε ένα σημείο στο οποίο να δυσανασχέτησα με το βάρος της συσκευής.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, η οθόνη του iPad έχει πραγματικά μοναδική αίσθηση, η οποία δεν έχει σχέση με κανένα άλλο touch device το οποίο έχω ακουμπήσει μέχρι σήμερα. Τα δάχτυλα γλιστράνε γρήγορα, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουν από τον έλεγχο σας με η οθόνη ανταποκρίνεται πλήρως ακόμα και στη παραμικρή σας κίνηση.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η ταχύτητα του iPad. Φανταστείτε ένα iPhone 3GS 75% πιο γρήγορο και αρχίζετε σιγά σιγά να καταλαβαίνετε για την ταχύτητα που μιλάμε. Το YouTube έτρεχε, οι φωτογραφίες το ίδιο, ακόμα και τα παιχνίδια που δοκίμασα έδειχναν πως δεν καταφέρουν να "προβληματίσουν" τον επεξεργαστή του iPad.

Τα αδύνατα (No Camera, no flash, no USB, no multitasking)

Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν για τις ουσιαστικές ελλείψεις της κάμερας και του USB από τα features της συσκευής, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω σε αυτό. Αυτό ωστόσο το οποίο με ενόχλησε ακόμα και στο λίγο χρόνο που είχα να παίξω με τη συσκευή ήταν η έλλειψη multitasking. To iPad δεν είναι iPhone, για να σου αρκεί το "άνοιξε-κλείσε" των applications. Και το iPad δεν έχει το work flow που θα έπρεπε ακριβώς επειδή του λείπει το multitasking. Θα μου πείτε, έχουμε ανακοίνωση του iPhone OS 4 σήμερα, και το multitasking είναι ίσως το πρώτο που θα ανακοινώσει η Apple. Πάσο τότε.

Κάτι τελευταίο, λίγο πριν το κλείσιμο. Αν και ήξερα ότι δεν υπάρχει flash, δεν μπορώ να πω ότι δεν μου χτύπησε άσχημα όταν είδα μια σελίδα η οποία είχε flash στοιχεία να εμφανίζεται... γυμνή. Δεν ξέρω αν η HTML 5 θα "τελειώσει" το flash από το Web, αλλά από ότι φαίνεται η Adobe δεν είναι καθόλου έτοιμη να παραδώσει τα όπλα.

Τελικά θα το αγόραζες;

Η απάντηση μου θα είναι η ίδια με τις 28 Ιανουαρίου, όταν έγραψα τη πρώτη ανάλυση μου για το iPad στο Away. Όχι, δεν θα το αγοράσω γιατί έχω δει ξανά το έργο (βλέπε iPhone 2G -> iPhone 3GS). Είναι κοινά αποδεκτό πως η πρακτική της Apple θα την οδηγήσει σε ένα νέο iPad μέσα στο 2011, το οποίο θα μοιάζει -και θα είναι- πολύ πιο έτοιμο από το τωρινό, το οποίο ωστόσο μπορώ να πω πως με έχει ήδη κερδίσει ως ένα βαθμό. Εσείς αλήθεια τι σκέφτεστε να κάνετε; Θα είστε early adopters ή θα περιμένετε όπως εγώ το επόμενο, περισσότερο ώριμο, iPad;


Away.gr iPad Review from D. Kalavros on Vimeo.

[+] Εικόνες

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

6 απαντήσεις στο “Το iPad στην Ελλάδα, το πρώτο ελληνικό preview handsOn [ video included ]”

  1. Ο/Η jimkog λέει:

    αν ομως δεν εχεις iphone θα ηταν καλο να παρεις ενα ipad πιστευω

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @ jimkog

    Αν έχεις iPad μπορείς να μην έχεις smartphone! Το έχω ακούσει και αυτό και δεν το βρίσκω παράλογο...

  3. Ο/Η dealsend λέει:

    Σίγουρα θα περιμένω το επόμενο. Καλό είναι μια συσκευή να ωριμάζει για λίγο καιρό.

  4. Ο/Η bassilis λέει:

    [quote]Αν δεν κάνω λάθος, είμαστε το πρώτο ελληνικό media το οποίο γράφει επίσημα τη γνώμη του μετά από ένα σύντομο hands on με τη συσκευή. Ακόμα ένας λόγος για να είμαστε χαρούμενοι λοιπόν![/quote]

    Προφανώς κάνεις λάθος... το iPhoneHellas έχει ξεκινήσει reviews και αποκλειστικές φωτογραφίες αλλά και videos από εχτές (7 Απριλίου): http://www.iphonehellas.gr/15509/ipad-hands-on-review-coming-soon-iphonehellas/

  5. Ο/Η coolajami λέει:

    Μάλλον δε θα την πάρω την συσκευή καθώς δε βρίσκω την ανάγκη για νέα συσκευή μεταξύ του iphone και του macbook pro μου. Αν το νέο μοντέλο σε ένα χρόνο έχει εξαιρετικές διαφορές το συζητώ.
    Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Iphone OS 4 αλλάζει τα δεδομένα με το multitasking και τις άλλες δυνατότητες, αλλά ακόμα η συσκευή δεν έχει κάμερα (φαίνεται όμως ότι κάτι "μαγειρεύεται με το camera I/O). Το os 4 θα δείξει τι πραγματικά μπορεί να κάνει το ipad και πόσο χρήσιμο είναι σαν συσκευή.

  6. Ο/Η Manos λέει:

    Σήμερα το getitnow είχε προσφορά το 32άρι ipad:( αλλά δεν το πρόλαβα... θα έγινε πανικός. Πολύ καλή ιδέα για την πρώτη μέρα ανοίγματος ενός μαγαζιού...