Η κυβέρνηση της Ινδίας θύμα κινέζων hackers

Ερευνητές από τη Βόρεια Αμερική, εντόπισαν ένα κατασκοπευτικό δίκτυο που είχε στόχο την κυβέρνηση της Ινδίας, αλλά και άλλες χώρες, με σκοπό την συλλογή “ευαίσθητων” δεδομένων. Οι ερευνητές έδωσαν στο συγκεκριμένο δίκτυο την ονομασία “Shadow Network”, καθώς θυμίζει αρκετά το “Ghost Network”, ένα παρόμοιο δίκτυο που είχε εντοπιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Ωστόσο, το “Shadow Network” φαίνεται να είναι ένα αρκετά πιο εκτεταμένο και σύνθετο δίκτυο σε σχέση με το “Ghost Network” και εστιάζει περισσότερο στην Ινδική κυβέρνηση, παρά στον Dalai Lama.

Ο κύριος τρόπος επίθεσης του SN είναι με malware (όπως γινόταν και με το GN), το οποίο δημιούργησε ένα δίκτυο, που στέλνει όσες πληροφορίες συλλέγονται στη Κίνα. Μέσα στα δεδομένα που έχουν κλαπεί μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβάνονται εμπιστευτικά έγγραφα που αφορούν μεγάλες πολιτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, μαζί με έγγραφα που αφορούν τις σχέσεις της Ινδίας με τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Αφρική. Παρά το γεγονός ότι το SN επικεντρώνεται κυρίως στην Ινδία, από ότι φαίνεται έχουν κλαπεί και έγγραφα από το γραφείο του Dalai Lama, που αφορούν πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και την Πρεσβεία του Πακιστάν στην Αμερική.

Η κυβέρνηση της Κίνας όπως είναι φυσικό αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο SN. Πολύ πιθανόν μάλιστα δικαίως να αρνείται ότι συμμετείχε σε αυτό το cybercrime, καθώς οι ερευνητές το έχουν συνδέσει με κάποια ομάδα στο Sichuan. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Για οποιοδήποτε νέο πάντως θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

*Στην εικόνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι ερευνητές Nart Villeneuve, Greg Walton και Ronald J. Deibert

[via, via & via]  [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.