Ακόμα δύο επενδύσεις για την Driin Ventures: Skroutz και EventNow

Αν και δεν έχει κλείσει καν δύο μήνες ζωής, φαίνεται πως η Driin Ventures είναι αποφασισμένη για σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις. Οι τελευταίες δύο επενδύσεις που έκλεισε η επενδυτική εταιρία του Γιώργου Σαλιάρη-Φασσέα δεν είναι άλλες από το, πολύ γνωστό και επιτυχημένο, Skroutz, και την EventNow, μια νέα startup με γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Τα ποσοστά συμμετοχής της Driin στις δύο επιχειρήσεις είναι 5% και 7% αντίστοιχα. Το Skroutz νομίζω πως δεν χρειάζεται παρουσίαση, καθώς όλοι λίγο πολύ το ξέρουμε και το έχουμε χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για το EventNow. Το συγκεκριμένο startup φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διοργανώνετε party και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις παρουσιάζοντας ένα hyperlocal μοντέλο εύρεσης και διαχείρισης προμηθευτών (catering, διακόσμιση, DJ's κ.α.) μέσα από τη πλατφόρμα της εφαρμογής. Από όσο μαθαίνω, αυτή τη στιγμή το EventNow είναι ακόμα σε δοκιμαστική φάση και είναι διαθέσιμο μόνο για την Αμερική.

Όσοι από εσάς διαβάζετε σε σταθερή βάση το TechCrunch, το RedBeacon παρουσίασε ένα παρόμοιο μοντέλο πριν λίγους μήνες και κέρδισε το TechCrunch50 2009. Οι διαφορές πάντως ανάμεσα στις δύο startups είναι αρκετές, με κυριότερη πως το EventNow θέλει να εστιάσει τη προσοχή του σε μια συγκεκριμένη αγορά, αυτή των εκδηλώσεων, σε αντίθεση με το RedBeacon το οποίο κάνει λίγο πολύ... τα πάντα.

Να θυμίσουμε κλείνοντας, πως στο portfolio της Driin Ventures υπάρχουν ακόμα η Think Digital, το Zoo.gr, το Spoc και η MobileMedia.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ακόμα δύο επενδύσεις για την Driin Ventures: Skroutz και EventNow”

  1. Ο/Η Basilakis λέει:

    Hmm... η spoc έ;... Μάλιστα μάλιστα, ενδιαφέρων το συγκεκριμένο δεν το ήξερα! Μπράβο στα παιδιά γιατί κάνουν εξαίρετη δουλεία :)