Boxee.tv: Οι αγαπημένες σας σειρές και ταινίες, από τον υπολογιστή στο σαλόνι

boxee

Χθες το βράδυ δέχτηκα ένα ενημερωτικό email απο τον Avner Ronen, δημιουργό του boxee.tv. Mε ενημέρωνε για την νέα έκδοση 0.9.20 (από 0.9.10) του Boxee.  Πριν πούμε όμως περι της αναβάθμισης ας πούμε πρώτα τι είναι το boxee. Πολλοί απο εμάς προτιμούμε πλέον να βλέπουμε τα διάφορα videos στην μεγάλη οθόνη. Είτε πρόκειται για Internet βιντεάκια, είτε για ταινίες που έχουμε στον δίσκο του υπολογιστή μας. Το boxee έρχεται λοιπόν να κάνει την όλη εμπειρία πιο ευχάριστη και εύκολη.

Το UΙ της εφαρμογής είναι έτσι προσαρμοσμένο ωστε να δουλεύει πλήρως με remote contol, ενώ διατίθεται και εφαρμογή για iphone η οποία μετατρέπει το Iphone σε remote. Περιέχει μια μεγάλη γκάμα απο applications (όπως τα ονομάζει) τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο απο γνωστά sites με video content όπως το Youtube, Joost κλπ. Κρατώντας το χειριστήριο στο χέρι και χωρίς κάποιος να αφήνει τον καναπέ του, μπορεί να περιηγηθεί στα διάφορα video sites, να αναζητήσει πληροφορίες για ταινίες που έχει στην συλλογή του ή covers, να μοιραστεί με φίλους αυτά που βλέπει, να βαθμολογήσει τα videos που βλέπει, να ακούσει μουσική, να δει φωτογραφίες!

Όλα τα παραπάνω σε ένα πολυ έυχρηστο περιβάλλον! Το σημαντικότερο όλων είναι οτι το boxee, έχει τη δυνατότητα να παίξει όλα σχεδόν τα format των videos, χωρίς περαιτέρω codecs απο εσάς. Υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα, ενώ συνδέεται και αυτόματα στον opensubtitles προκειμένου να βρει υπότιτλους για τις ταινίες που παρακολουθείτε. Η χθεσινή αναβάθμιση έχει να κάνει κυρίως με bug fixes, αλλά και με μια σημαντική προσθήκη, αυτή της αναζήτησης 'φίλων' μέσω κοινωνικών δικτύων. Υποστηρίζει λοιπόν Facebook, Twitter αλλά και Google kai Υahoo! accounts, προκειμένου να βρει ποιοι γνωστοί σας ήδη χρησιμοποιούν την υπηρεσία και να 'ενωθούν' μαζι σας.

Σημαντικό είναι οτι το boxee είναι cross platform και δουλεύει εξίσου καλά σε PC / Mac και Ubuntu. Όσοι απο εσάς λοιπόν έχετε κάποιον υπολογιστή στο σαλόνι, σας προτείνω να δοκιμάσετε το boxee, σαφώς ανώτερο (κυριώς σε επίπεδο codecs) απο Front Row και Win Media Center.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Boxee.tv: Οι αγαπημένες σας σειρές και ταινίες, από τον υπολογιστή στο σαλόνι”

  1. Ο/Η stam λέει:

    Μόνο και μόνο που θέλει registration με κάνει να θέλω το XBMC πολύ περισσότερο και ας μην είναι τόσο όμορφο!