Wind:Η αντεπίθεση ξεκινά

wind karta

Από το περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου  το σίριαλ για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της WIND, προκαλούσε ανησυχία σε παρατηρητές της αγοράς, εργαζομένους και στελέχη της εταιρείας. Με την επιτυχή αναδιάρθρωση ( ληξιπρόθεσμοι τόκοι αξίας 67 εκατ. ευρώ και συνολικό χρέος κοντά στα 3,2 δισ. ευρώ) ο  Naguib Sawiris κατάφερε να μειώσει την ετήσια καταβολή τόκων και να  συρρικνώσει το χρέος στα 1,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η σημαντικότερη κίνηση για το μέλλον της WIND ήταν η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.Η ανάληψη της ηγεσίας από τον Νάσο Σαρκαλή που προέρχονταν από την HOL, η σημαντική μείωση προσωπικού(εθελούσια έξοδο), η ανάθεση τμημάτων της εταιρίας σε εξωτερικούς συνεργάτες(π.χ. λογιστήριο ) και οι οργανωτικές αλλαγές στην εμπορική διεύθυνση(δημιουργία πέντε τομέων:  σταθερής τηλεφωνίας, εταιρικών πελατών, πωλήσεων, υπηρεσιών κινητής και  μάρκετινγκ) δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την αντεπίθεση της WIND.

Η σημαντική ένεση ρευστότητας που κατάφερε ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης αποτυπώνεται στην στρατηγική της εταιρείας που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιθετική στους επόμενους μήνες. Είδη μόλις λίγες μέρες μετά το τέλος των χριστουγεννιάτικων εορτών, η Tellas διαθέτει  ένα  ελκυστικό  πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας για απεριόριστες αστικές-υπεραστικές κλήσεις με €22,90/μήνα. Την ίδια ώρα η WIND ρίχνει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας 6 νέα προγράμματα(WIND XS, S, M, L, XL & XXL) που συνδυάζουν ομιλία, πολυμέσα(MMS, βιντεοκλήσεις) και δεδομένα.

Φαίνεται ότι μετά το τέλος μιας προβληματικής περιόδου η WIND στοχεύει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Νέες προσφορές και ελκυστικά πακέτα σταθερής και κινητής θα αποτελέσουν την αιχμή της επιθετικής πολιτικής της εταιρείας.

[image]

Σχολιάστε >
14 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.