Telecom News(#18):N900 vs i-phone και κυκλοφορία Nexus One

Nokia-N900-001

Λίγο πριν την έλευση της νέας χρονιάς οι εξελίξεις στην αγορά τηλεπικοινωνιών δεν επιφύλαξαν σημαντικές ειδήσεις. Ωστόσο ξεχωρίσαμε τις εξελίξεις στο σχήμα Οn Telecoms/NetOne/Algonet, την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ, την ημερομηνία κυκλοφορίας του Nexus One, τα χαρακτηριστικά του Ι-phone 4G, την στροφή των εταιριών κινητής προς υπηρεσίες VoIP και τέλος το Santa’s iPhone.

Η στήλη θα επιτρέψει με την νέα χρονιά, μέχρι τότε καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2010.

  • H συγχώνευση της Οn Telecoms με το σχήμα NetOne/Algonet φαίνεται πως έχει παγώσει. Αντίθετα οι δύο εταιρίες με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ στρέφονται σε υπηρεσίες που οι μεγάλοι πάροχοι δεν έχουν διαθέσει στην αγορά. Βασικοί μέτοχοι για τις NetOne/Algonet είναι η αμερικανική Sciens Capital Management(80%) και η BNP Paribas Private Equity(20%). Ωστόσο δεν πρέπει να προεξοφλούμε καμία μελλοντική εξέλιξη μιας και οι 8000 συνδέσεις LLU είναι σημαντικό δέλεαρ για τους μεγάλους παρόχους.
  • Αν και είχε διαψευσθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο του ομίλου,τελικά  ο ΟΤΕ θα προχωρήσει σε εθελούσια έξοδο 200 εργαζομένων με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του EBITDA. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση αλλά όχι ουσιαστική.
  • Σε μια κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με τις ελευθερίες ου διαδικτύου, οι κινεζικές αρχές κατέθεσαν στην ITU(International Telecommunication Union) σχέδιο για την χρέωση internet traffic που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Υπερβολικό και ίσως ακραίο για μια εποχή που το διαδίκτυο καταργεί τα σύνορα. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της ITU.
  • Φήμες για τα χαρακτηριστικά του νέου Ι-phone 4G γεμίζουν τις διαδικτυακές σελίδες portals-blogs. Ξεχωρίζουμε την κάμερα 5-megapixel και την δυνατότητα εγγραφής full 1080p HD video με ανάλυση 30 fps.
  • Δείτε τα καλύτερα διαδικτυακά προϊόντα του 2009 σύμφωνα με τους αναγνώστες του ReadWriteWeb. Η κορυφή ανήκει στο Twitter με το Ι-phone να κατέχει την 6η θέση.
  • Τα δέκα sites που κέρδισαν τους χρήστες κινητών(Αμερική) εδώ.

[Review]

[Extra Link]

  • Δείτε reviews, συγκρίνετε και  αγοράστε κινητά τηλέφωνα: http://recombu.com/

[Φωτογραφία]

Σχολιάστε >
27 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.