Η Telefónica αγοράζει την Jajah(VoIP) και όχι μόνο

231209152559jahching

Σαν είδηση μπορεί να μη προσελκύει το ενδιαφέρον και πολλών ή να θεωρείται μια συνηθισμένη συγχώνευση. Ωστόσο,  η  εξαγορά της  Jajah από την ισπανική Telefonica σηματοδοτεί την στροφή της "παραδοσιακής" κινητής τηλεφωνίας σε υπηρεσίες VoIP.  Τα πρώτα σημάδια είχαν φανεί πριν από περίπου ένα χρόνο όταν κινητές συσκευές ξεκίνησαν να ενσωματώνουν mobile applications που υποστηρίζουν την δημοφιλή υπηρεσία  Skype.

Η Jajah είναι μια εταιρεία της Silicon Valley που προσφέρει υπηρεσίες φωνής μέσω διαδικτύου(VoIP)και απαριθμεί συνδρομητική βάση που αγγίζει τους 25 εκατ. χρήστες. Αν και το μέγεθος της εταιρείας είναι σημαντικά μικρότερο από το κυρίαρχο Skype, η Jajah έχει καταφέρει να δημιουργήσει την δική της πλατφόρμα λογισμικού καθώς και  ένα καλά δομημένο δίκτυο που συνδυάζει οπτικές ίνες, VoIP servers  και πολλαπλά ψηφιακά δίκτυα PSTN. Η συμφωνία μεταξύ Telefonica και Jajah προβλέπει την καταβολή των 207 εκατ. δολαρίων σε μετρητά.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι στρατηγικής σημασίας μιας και θα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα στην ισπανική εταιρεία κινητής. Μερικά από αυτά είναι:

  • Φτηνές κλήσεις εξωτερικού (διεκπεραίωση μέσα από VoIP) χωρίς το επιπλέον κόστος των ξένων παρόχων.
  • Ενσωμάτωση της πλατφόρμας της Jajah σε κινητές συσκευές που υποστηρίζονται από τα δίκτυα της Telefonica kai Ο2.
  • H σύγκλιση κινητών υπηρεσιών με υπηρεσίες φωνής για την εφαρμογή συνδυαστικών πακέτων ομιλίας και δεδομένων.
  • Η πλατφόρμα της Jajah, όπως και κάθε πλατφόρμα λογισμικού για VoIP, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση των υπό ανάπτυξη δικτύων κινητής 4G(LTE).

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι στην Telefonica ανήκει η Ο2.

[via][via]&[image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.