Η Zynga στέλνει ειδοποιήσεις με SMS

zyngashot2

Η αλήθεια είναι ότι η Zynga, η εταιρία που "κρύβεται" πίσω από δημοφιλή social games, δεν είναι η μόνη που στέλνει (δοκιμαστικά προς το παρόν) ειδοποιήσεις στους πελάτες της με SMS και ούτε αυτή η υπηρεσία είναι πρωτοπόρα. Σημαντικοί είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους η εταιρία κάνει μια τέτοια κίνηση, και δεν είναι άλλοι από την προσπάθεια να "ανεξαρτητοποιηθεί" από το Facebook, με το οποίο είναι πολύ στενά δεμένη.

Πέρα από το ότι στο Facebook μπορεί κάποιος να παίξει τα παιχνίδια της Zynga, οι δύο εταιρίες έχουν τον ίδιο βασικό επενδυτή, την Ρωσική Digital Sky Technologies, που έχει "ρίξει" 400 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο και 180 εκατομμύρια δολάρια στην δεύτερη. Επίσης η Zynga επενδύει πολλά χρήματα στην διαφήμιση της μέσα στο Facebook, οι εφαρμογές του οποίου βοήθησαν και βοηθούν στην διάδοση των παιχνιδιών της. Βλέπουμε δηλαδή ότι οι δύο εταιρίες πορεύονται παράλληλα και είναι λογικό η Zynga να θέλει να δείξει, πως μπορεί να κάνει και μόνη της πράγματα (για το Facebook δεν υπάρχει αμφιβολία).

Μάλιστα η κίνηση με τα SMS έγινε επιτακτική, όταν το Facebook ανακοίνωσε πως δεν θα μπορούν οι developers να στέλνουν notifications στους χρήστες. Έτσι εταιρίες σαν την Zynga χάνουν ένα σημαντικό εργαλείο, ώστε να διατηρήσουν επαφή με τους πελάτες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και η χρήση των διευθύνσεων email των χρηστών σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο πρακτική, όπως οι ειδοποιήσεις, οπότε τα SMS φαίνονται ένα λογικό, επόμενο βήμα. Σταδιακά δεν θα περιορίζεται η εταιρία στην ενημέρωση των παικτών, άλλα θα τους δίνει και την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το παιχνίδι, όταν είναι μακριά από τον υπολογιστή τους.

Θα θεωρούνται αυτά τα μηνύματα spam; H Zynga, έχει περάσει αρκετές τρικυμίες, ιδιαίτερα μετά την υπόθεση των προσφορών στο Farmville και άλλα παιχνίδια της, ώστε να αφήσει τέτοιες υπόνοιες να κυκλοφορούν. Γι' αυτό τον λόγο αναμένεται να δώσει αρκετό έλεγχο στους χρήστες όσον αφορά το περιεχόμενο άλλα και την συχνότητα των μηνυμάτων, που θα δέχεται.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.