Unreal 3 engine σε iPod: Ακόμη πιο κοντά σε φορητές παιχνιδομηχανές

unreal-iphone-12-22-09

Όλοι μας παίζουμε παιχνίδια σε φορητές συσκευές κάποια στιγμή. Με όποιον και να συζητήσουμε το ζήτημα των γραφικών και των δυνατοτήτων των παιχνιδιών σε φορητές συσκευές, θα μας πει σίγουρα ένα πράγμα. Η εμπειρία δεν πλησιάζει εκείνη μιας κονσόλας όπως είναι το Xbox 360 ή το PS3 . Ένας developer όμως ήρθε τώρα να ταράξει τα νερά, καταφέρνοντας να τρέξει την μηχανή του Unreal3 σε ένα iPod Touch. Η εφαρμογή τρέχει μόνο σε iPod Touch 3rd Gen (κρίμα και έχω 2nd gen) και iPhone 3GS, μιας και οι δυνατότητες OpenGL ES είναι απαραίτητες. Μπορούμε να πούμε ότι οι εικόνες δείχνουν αρκετά δυνατές ... το ίδιο και το βίντεο που μπορείτε να δειτε πιο κάτω.

Προσωπικά πιστεύω ότι η Apple είναι σε έναν πολύ καλό δρόμο στο να δημιουργήσει μια συσκευή  που θα μπορούσε να συναγωνιστεί όλες τις υπάρχουσες φορητές παιχνιδομηχανές. Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουν να φοβούνται οι Sony και Nintendo; Όπως να'χει παρόλα τα "καλά" βήματα της Apple, μην ξεχνάμε ότι ήδη άρχισε να δημιουργεί backwards compatibility προβλήματα με τα generations των συσκευών, και τις μειωμένες δυνατότητες της ίδια πλατφόρμας σε διαφορετικές συσκευές όπως iPod και iPhone (το πρώτο δεν έχει GPS/Κάμερα)... κυριολεκτικά ένα χάσμα γενεών το οποίο δεν λύνεται.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Unreal 3 engine σε iPod: Ακόμη πιο κοντά σε φορητές παιχνιδομηχανές”

  1. [...] τις συσκευές i στο νέο UDKit που κυκλοφόρησε από την Unreal. Θυμάστε το demo της Unreal Engine για iPhone έτσι; Φανταστείτε τι μας περιμένει με αυτό το μεγάλο βήμα [...]