Πόσο "μικρά" είναι τα short urls από το YouTube;

make-money-youtube

Λίγο μετά την Google, που ανακοίνωσε τα short urls με την υπηρεσία Goo.gl, ήρθε ανάλογη ανακοίνωση και από το YouTube, με το youtu.be. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η υπηρεσία θα διατίθεται αποκλειστικά για τα videos της σελίδας, ενώ μέσα στο "κομμένο" url θα υπάρχει και ο κωδικός του video για διευκόλυνση των developers. Εκεί ακριβώς εντοπίζεται και η σημαντικότερη αδυναμία της υπηρεσίας.

Κάθε short link έχει περίπου 20 χαρακτήρες, ενώ τα short links του youtu.be φτάνουν τους 27, κυρίως επειδή ειδικά ο κωδικός κάθε video έχει 11 χαρακτήρες. Φυσικά ίσως σας φαίνεται μικρή η διαφορά, όμως στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερη απ' όσο φανταζόμαστε. Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι 7 χαρακτήρες, είναι το 5% του μέγιστου, που επιτρέπεται στο Twitter!

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κι εσείς της υπηρεσία... με το χέρι απλά μπορείτε να πάρετε το link ενός video, για παράδειγμα το http://www.youtube.com/watch?v=FdeioVndUhs και να αντικαταστήσετε το http://www.youtube.com/watch?v= με το http://youtu.be/, ώστε να έχετε το short link http://youtu.be/FdeioVndUhs.

[via]

Σχολιάστε >
9 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.