Android Market: Φθάνοντας τις 20.000 εφαρμογές

google_android_logo

Το Android μεγαλώνει, μάλιστα... μεγαλώνει τόσο γρήγορα που μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες αφού έφθασε τις 10.000 εφαρμογές, κατάφερε να φθάσει τις διπλάσιες. Είμαι σίγουρος ότι το 2010 επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για την αγορά κινητών συσκευών, ειδικά αυτών με λειτουργικό σύστημα Android. Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι έχουμε στα σκαριά και το τηλέφωνο της Google.

Συνήθως για να συγκρίνουμε πλατφόρμες φορητών συσκευών, μετράμε τον αριθμό των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες σε κάθε πλατφόρμα. Δυστυχώς η Google δεν μας δίνει τον αριθμό των εφαρμογών που υπάρχουν στο Android Market, αλλά το AndroLib μας δίνει πόσες εφαρμογές υπήρχαν διαθέσιμες από την αρχή του Android, και μάλιστα αν ήταν επί πληρωμή ή δωρεάν. Είναι σίγουρα καλύτερο από το τίποτα, και είναι σίγουρα ένας αριθμός κοντά στην πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν εχθές ξεπεράστηκε και ο αριθμός των 20.000 εφαρμογών! Όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα πιο κάτω, 38% των εφαρμογών ήταν επί πληρωμή ενώ 62% ήταν δωρεάν.

androlib

Ο αριθμός των εφαμοργών διαθέσιμων σε κάποια πλατφόρμα φορητής συσκευής είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας επιλογής. Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα το "There's an app for that" θα ισχύει μόνο για συσκευές iPhone.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Android Market: Φθάνοντας τις 20.000 εφαρμογές”