MobileMe! : Κλεμμένο Macbook βρέθηκε και επιστράφηκε

macrescued

Θυμάστε την ιστορία με το κλεμμένο Macbook και το πως κατάφερε ο προκάτοχος του να συνδεθεί σε αυτό ενώ το χειρίζονταν οι κλέφτες του; Για όσους δεν την θυμούνται, το θύμα της κλοπής χρησιμοποιώντας το νέο του MacBook Pro , παρατήρησε ότι εμφανίστηκε ο κλεμμένος υπολογιστής του στις Shared συσκευές μέσω του Mobile Me!. Μέσω τις υπηρεσίας ο χρήστης μπόρεσε να διαβάσει τα αρχεία του υπολογιστή του αλλά και να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στην αστυνομία για την κλοπή- όπως τα στοιχεία των ανθρώπων που το χρησιμοποιούσαν εκείνη την στιγμή.

Η ιστορία είχε τελικά αίσιο τέλος καθώς μετά από έρευνες της τοπικής αστυνομίας το laptop βρέθηκε και πριν λίγες μέρες το παρέλαβε ο προκάτοχος του. Φυσικά όλα του τα αρχεία είχαν διαγραφεί αλλά το Macbook ήταν σε καλή κατάσταση. Η αστυνομία εκτιμά ότι το laptop άλλαξε τουλάχιστον 5 φορές χέρια, και ότι χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ως πληρωμή για ναρκωτικά.

Μια πιο ωραία ιστορία θα είχαμε αν είχαν πιαστεί και οι κλέφτες, αλλά είναι σχεδόν απίθανο λόγο του πόσες φορές άλλαξε χέρια το laptop.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.