Η Sony χάνει χρήματα για κάθε PS3 που πωλείται

plastation3

Όλοι γνωρίζουν ότι τα χρήματα για τις εταιρείες παιχνιδομηχανών, βρίσκονται στα παιχνίδια και στα διάφορα αξεσουάρ (χειριστήρια, τηλεκοντρόλ κτλπ). Ωστόσο, είναι περίεργο να μαθαίνει κανείς ότι η Sony χάνει χρήματα κάθε φορά που ένα PS3 πωλείται. Μήπως τελικά ήταν αποτυχία το PS3 για τη Sony; Φανταστείτε μόνο, ότι ένα PlayStation 3 κοστίζει στην εταιρεία για την κατασκευή του $336 και σε ένα μαγαζί μπορεί να το βρει κανείς $299. Δηλαδή από κάθε κονσόλα η Sony χάνει $37.

Βέβαια $37 φαίνονται λίγα, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τα εκατομμύρια κονσολών που έχουν πωληθεί, μιλάμε για πολλά λεφτά. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ένα ποσοστό αυτών είχε πωληθεί με την παλιά τιμή. Όμως τότε οι πωλήσεις πήγαινα με ρυθμό χελώνας και η Sony έκανε κάποιες βελτιώσεις στο PS3 για την εξοικονόμηση κόστους, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να ανταγωνιστεί τη Microsoft και τη Nintendo και έτσι αναγκάστηκε να μειώσει τη τιμή του κάτω του κόστους, μήπως γλιτώσει τη ζημιά.

Μέχρι στιγμής, νούμερο ένα στις πωλήσεις είναι το Wii, δεύτερο το Xbox 360 και τρίτο το PlayStation 3.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Sony χάνει χρήματα για κάθε PS3 που πωλείται”

  1. Ο/Η Babis83 λέει:

    Το θέμα δεν είναι ότι πουλάει κάτω του κόστους, γιατί αυτό όλες οι εταιρίες το κάνουν (εκτός από την Nintendo αυτή τα έχει υπερτιμολογημένα). Όλες οι εταιρίες λοιπόν προσδοκούν κέρδη από τις πωλήσεις software και η Sony φαίνεται ότι δεν πουλάει. Όταν παιχνίδια ΑΑΑ όπως το Uncharted 2 με το ζόρι περνάνε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις, φαίνεται καθαρά ότι δεν πουλάει και ότι οι περισσότεροι που έχουν αγοράσει playstation 3 το έχουν πάρει για άλλη χρήση και πάντως όχι για παιχνίδια, γιατί διαφορετικά δεν διαιολογήται με πάνω από 25 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο και να ιδρώνουν για να πουλήσουν 1 εκατομμύριο από έναν κορυφαίο τίτλο. Και αυτό ισχύει για όλους τους τίτλους του Playstation 3 το Uncharted 2 είναι απλά ένα παράδειγμα, το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα παιχνίδια.