Square: Δεχθείτε πιστωτικές κάρτες με ένα iPhone και όχι μόνο

square_logo

Ο Jack Dorsey, ιδρυτής του Twitter, έκανε πάλι το θαύμα του. Αυτή την φορά εμφάνισε το Square. Υπηρεσία η οποία επιτρέπει σχεδόν με οποιαδήποτε φορητή συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο να δεχθεί πληρωμές με πιστωτική κάρτα, εύκολα και γρήγορα. Για να γίνει αυτό, κατασκευάστηκε μια μικρή συσκευή η οποία συνδέεται στο μικρόφωνο των συσκευών και επιτρέπει το "διάβασμα" της πιστωτικής κάρτας.

Η ιδέα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο είναι απλή:

Ο καταστηματάρχης περνάει την πιστωτική κάρτα από την μικρή συσκευή σε κάποιο iPhone/Android κινητό (ή κάποια άλλη συμβατή συσκευή), διαλέγει το ποσό, δίνει την συσκευή στον πελάτη ώστε να υπογράψει μέσω τις οθόνης αφής, και έπειτα ο πελάτης μπορεί να δεχθεί απόδειξη μέσω e-mail ή να πάρει μια εκτυπωμένη άμεσα από κάποιο δικτυωμένο εκτυπωτή.

Απίστευτη ιδέα, ελπίζω να "πιάσει τόπο" όπως λέμε, καθώς μιλάμε ουσιαστικά για ένα Paypal στο χέρι μας. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η φορολογική κάλυψη.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Square: Δεχθείτε πιστωτικές κάρτες με ένα iPhone και όχι μόνο”

  1. Ο/Η ImNikos λέει:

    Όπως είχα γράψει και εδώ http://imnikos.com/2009/10/square-up-a-great-iphone-app/ το είδα στην πράξη και είναι πολύ καλό! Δεν ξέρω αν θα πιάσει στη Ελλάδα αλλά εδώ (Σαν Φρανσίσκο) που έχουν όλοι Credit/Debit cards θα είναι πολύ καλή λύση..

    Βασικά η ιδέα δεν είναι μόνο για καταστηματάρχη αλλά και μεταξύ φίλων (που χρωστάει ο ένας στον άλλον), αγοροπωλησίες μεταξύ ιδιωτών και άλλα πολλά!

    Ανυπομονώ!