Microsoft: Πρόβλημα ασφάλειας με IE6 και ΙΕ7

ie7

Οι χρήστες του Internet Explorer θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη προειδοποίηση που έβγαλε η Microsoft χθες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανακαλύφθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας που επηρεάζει τις εκδόσεις 6 και 7 του IE, ωστόσο οι χρήστες του IE8 μπορούν να νιώθουν ασφαλείς (άλλος ένας λόγος για να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα upgrade).

Το πρόβλημα χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνο. Μάλιστα η Symantec ανακοίνωσε και κάποιες λεπτομέρειες πάνω στο συγκεκριμένο flaw, αναφέροντας ότι σχετίζεται με τη CSS. Προς το παρόν δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς ο κώδικας του exploit που δημοσιεύθηκε στο BugTraq mailing list είναι μερικώς λειτουργικός, ωστόσο η Symantec προειδοποιεί ότι πολύ σύντομα μπορεί να βγει κάποιος κώδικας που να είναι πλήρως λειτουργικός. Για αυτό προτρέπει τους χρήστες που δε θέλουν να κάνουν upgrade στον IE8, να απενεργοποιήσουν τη JavaScript, να επισκέπτονται μόνο αξιόπιστες σελίδες και να έχουν κάποιο λογισμικό προστασίας από ιούς. Να αναφέρω πάντως, ότι όπως και στα περισσότερα browser-based flaws, έτσι και σε αυτό για να μολυνθεί ο χρήστης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επισκεφτεί μία σελίδα με κακόβουλο κώδικα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποιο patch που να καλύπτει τη συγκεκριμένη τρύπα ασφαλείας, οπότε οι χρήστες των παλαιότερων εκδόσεων του IE θα ήταν προτιμότερο να κάνουν upgrade άμεσα ή να ακολουθήσουν τις συμβουλές της Symantec, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.