Εμφανίστηκε επικίνδυνο worm για τα Jailbroken iPhones

Apple-iPhone-virus

Πριν από περίπου δύο βδομάδες, έκανε την εμφάνιση του το πρώτο worm για το iPhone, το οποίο μόλυνε αρκετές ευάλωτες συσκευές. Ευτυχώς όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό και έτσι οι jailbreakers δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Αυτή τη φορά όμως εμφανίστηκε ένα δεύτερο wom, το οποίο δεν είναι και τόσο φιλικό. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο επικίνδυνο worm για το iPhone.

Σύμφωνα με ένα post στο blog της εταιρείας ηλεκτρονικής ασφαλείας Sophos, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο worm μπορεί να επιχειρήσει να “αρπάξει” ευαίσθητες πληροφορίες από το iPhone του χρήστη. Πως θα γίνει αυτό; Κατά κάποιον τρόπο το worm παίρνει τον έλεγχο της συσκευής, έτσι –θεωρητικά τουλάχιστον- οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει μέσα στο jailbroken iPhone, μπορεί να διαβιβαστεί οπουδήποτε.

Πως θα μπορέσετε να καταλάβετε αν το iPhone σας έχει μολυνθεί; Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή που θα παρατηρήσετε είναι η μεγάλη απώλεια ενέργειας της μπαταρίας. Δηλαδή ένα μολυσμένο iPhone, θα έχει πολύ μειωμένο runtime. Αν υποψιάζεστε ότι το “σπασμένο” iPhone σας έχει μολυνθεί, τότε σύμφωνα με το post στο blog της Sophos το μόνο που μπορείτε να κάνετε μέχρι στιγμής, είναι να περάσετε το τελευταίο επίσημο firmware της Apple.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο worm επηρεάζει μόνο τις jailbroken συσκευές. Μάλιστα ένας χρήστης στο TechSpot ανέφερε ειρωνικά, ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να βλέπουμε worms που επιτίθενται σε υπολογιστές της Apple που τρέχουν Windows και ο μόνος τρόπος επιδιόρθωσης θα είναι να εγκαταστήσουμε Snow Leopard. Ωστόσο το συγκεκριμένο worm αποτελεί προειδοποίηση για όλα τα iPhone. Εφόσον δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο worm για τις jailbroken συσκευές, κανείς δεν μας εγγυάται ότι κάποια στιγμή δεν θα δημιουργηθεί ένα worm για όλα τα iPhone.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.