Η Lady Gaga βγάζει τα προς το ζην απο το Spotify

ladygagaspotify

Η έτσι θα ήθελαν να πιστεύουμε. Η αλήθεια είναι η εξής:  Παρόλο που η Lady Gaga με το επιτυχημένο της τραγούδι "Poker face" κατάφερε να φθάσει τις ένα εκατομμύριο αναπαραγωγές στο Spotify , κατάφερε να κερδίσει μόλις $167 . Ούτε cent παραπάνω.Αυτό διαπίστωσε και ο Magnus Uggla, ένας Σουηδός συνθέτης μουσικής που βλέποντας τα νούμερα είπε ότι πολύ απλά θα προτιμούσε να "βίαστεί από το The Pirate Bay" παρά να πληρώνεται πενταροδεκάρες. Παρόλα αυτά όμως δήλωσε ότι το Spotify είναι μια πολύ ωραία υπηρεσία, αλλά αν δεν κάνει κάτι για να πληρώνονται οι καλλιτέχνες για τα έργα τους, δεν έχει μέλλον.

Ο επίσης Σουηδός καλλιτέχνης, μουσικός παραγωγός και φιλόσοφος Alexander Bard όμως, είπε ότι ουσιαστικά το ποσό που έβγαλε η Lady Gaga από το Spotify εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο από ότι θα έβγαζε από το The Pirate Bay, το οποίο θα κυμαινόταν κάπου κοντά στο μηδέν. Θεωρητικά ο Bard έχει δίκιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Lady Gaga θα χαλούσε αυτά τα χρήματα σε λίγα λεπτά σε οποιαδήποτε έξοδο της, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα της αρκούσαν κιόλας.

Το παράδειγμα με την Lady Gaga δείχνει ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του Spotify χρειάζεται σίγουρα δουλειά. Πάντως τα σχόλια των χρηστών, εκ τον οποίων αρκετοί είναι χρήστες δικτύων μεταφοράς αρχείων (P2P) είναι αρκετά θετικά.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ιδέα του Spotify είναι αρκετά καλή, και όταν γίνει διαθέσιμη η υπηρεσία στην Ελλάδα, πολύ πιθανό να εγγραφώ και εγώ. Ελπίζω μόνο ως τότε, να έχουν σκεφτεί κάποιο καλύτερο επιχειρησιακό σχέδιο για την πληρωμή των δημιουργών των κομματιών.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.