Telecom News(#11):Κινητό και μαθητές,double/triple play,Wind & Apple

vers2

Στη σημερινή στήλη φιλοξενούνται οι τελευταίες εξελίξεις στην WIND, η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές, η έρευνα για την διεισδυτικότητα σε υπηρεσίες double/triple play, τα smartphones που εξοπλίζεται η βρετανική αστυνομία, χρήσιμα Apple gadgets/application για bloggers και όπως πάντα 2 reviews για BlackBerry Storm 2 και Palm Pre. Καλή ανάγνωση.

  • Παιδιά και κινητό πάνε πακέτο. Σύμφωνα με έρευνα από το Παρατηρητήριο της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τους τελευταίους μήνες του 2008 το 89% των παιδιών διαθέτει καρτοκινητό τηλέφωνο με το 52%  μιλά λιγότερο από μια ώρα.  Η χρήση του κινητού φτάνει το 72%, ποσοστό που εκτοξεύεται στο 94% με την είσοδο των μαθητών στο γυμνάσιο.
  • Αύξηση της τάξης του 18,3%  παρουσίασε η διείσδυση του double/triple play σύμφωνα με  έρευνα της Focus Bari. Σε πανελλαδικό επίπεδο, η διείσδυση αγγίζει το 30%  με τα υψηλότερα ποσοστά να παρουσιάζονται στις αστικές περιοχές. Η ίδια έρευνα σημειώνει ότι οι τάσεις είναι ανοδικές αφού μέρος των συμμετέχοντων στην έρευνα δεν διαθέτουν υπηρεσίες  double/ triple play.
  • Για το τρίτο τρίμηνο του 2009 η WIND έχασε 209.000 συνδρομητές διαμορφώνοντας την συνδρομητική της βάση στους 4.967.000 χρήστες. Μικρή βελτίωση παρουσίασε το ARPU που από τα 14,8 διαμορφώθηκε στα 15,4 ευρώ. Σίγουρα τα εσωτερικά προβλήματα δημιουργούν ανασφάλεια και στην πελατειακή βάση και στου εργαζομένους. Σχετικά με τις δεσμευτικές προσφορές η Weather Investments του Αιγύπτιου Ναγκίμπ Σαουίρις και τα επενδυτικά κεφάλαια Blackstone και Alladin Capital έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές με τις ουσιαστικές εξελίξεις να τοποθετούνται στα μέσα Νοέμβρη. ForthnetApax Partners και Texas Pacific Group αποσύρθηκαν από την συμμετοχή τους. Μόλις σήμερα με επίσημη ανακοίνωση της Hellas II που ελέγχει την WIND, η εταιρία συνεχίζει τις συζητήσεις με τη Weather Investments και την επιτροπή των κατόχων Ομολόγων Μειωμένης Εξασφάλισης.
  • Nokia και Apple εμπλέκονται σε δικαστικό αγώνα. Η πρώτη μηνύει την δεύτερη υποστηρίζοντας ότι το i-phone παραβιάζει καταχωρημένες πατέντες από την φιλανδική εταιρία. Μήπως η ουσία είναι αλλού;
  • Με μικρή καθυστέρηση ολοκληρώθηκε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τον ΟΤΕ. Για την κάλυψη των εταιρικών αναγκών η εταιρία προχώρησε στη πρόσληψη 87 εργαζομένων.  Οι φήμες για νέο σχέδιο εθελούσιας διαψεύδονται από υψηλόβαθμα στελέχη. Υπενθυμίζουμε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ως συνέπεια του νέου κυβερνητικού σχήματος.
  • Για άλλη μια φορά οι σκανδιναβικές χώρες καινοτομούν σε θέματα διαδικτύου. Μετά την διεισδυτικότητα σε οπτικές ίνες που αγγίζει το 10%(!), θέσπιση σχετικού νόμου προβλέπει ότι κάθε πολίτης της Φιλανδίας θα έχει νόμιμο δικαίωμα να κατέχει σύνδεση 1Μbps. Στόχος είναι οι ονομαστικές ταχύτητες για κάθε χρήστη να αγγίζει το εντυπωσιακό 100 Μbps μέχρι το 2015.
  • Η βρετανική αστυνομία θα προμηθεύσει τους αστυνομικούς με smartphones (Blackberry). Το κόστος του έργου θα αγγίξει τα 80 εκατ. λίρες.
  • Αν είστε blogger βρείτε εδώ τα must have applications για το i-phone σας.
  • Δείτε τα σημαντικότερα accessories για το i-phone 3GS εδώ.
  • Με σκοπό τον ανταγωνισμό των Apple store η microsoft ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα  στo Phoenix της Αμερικής. Άραγε πότε θα κινηθεί για την δημιουργία application store; Παράλληλα το πρώτο windows cafe έκανε την εμφάνιση του.
  • Πτώση για την σουηδική εταιρία τηλεπικοινωνιακών δικτύων Ericsson, που για το γ΄ τρίμηνο του 2009 σημείωσε πτώση κερδών 71%. Όσο για την Sony-Ericsson σημειώθηκε πτώση πωλήσεων της τάξεως του 42%.

[Reviews]

Οι δημοσιεύσεις της στήλης εδώ.

Σχολιάστε >
33 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.