H Asus θέλει να πουλήσει 16 εκατομμύρια notebooks την επόμενη χρονιά

asus-m70

Αρκετά φιλόδοξα φαίνονται τα σχέδια της Asus για την επόμενη χρονιά, που θέλει να πουλήσει 16 εκατομμύρια notebooks, 4 εκατομμύρια περισσότερα από το 2009. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν από τα 140, στα 180-190 εκατομμύρια υπολογιστές και η εταιρία έχει βάλει σαν στόχο να βρεθεί στους 3 πρώτους κατασκευαστές μέσα στο 2011.

Ο CEO της εταιρίας Jerry Shen, δήλωσε ότι αυτή η αύξηση στις πωλήσεις θα συνοδεύεται με την προώθηση των Windows 7, αφού ήδη το 30% των υπολογιστών της Asus τρέχει το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft, ενώ στο πρώτο τρίμηνο το 2010 το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 80%.  Διψήφιο είναι επίσης το ποσοστό των πολύ λεπτών υπολογιστών της εταιρίας, που περιμένει ότι αυτοί θα αυξηθούν στο 20-30%  στο πρώτο μισό του έτους.

Ο Shen αποκάλυψε επίσης ότι οι touchscreens θα περιοριστούν στα notebooks των 9-10 ιντσών και στα all-in-one PCs των 20 ιντσών και πάνω, ότι η Asus θα έχει έτοιμο ένα netbook 9 ιντσών και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει στην αγορά των 3D-notebooks.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.