[Review] WWE Legends of Wrestlemania

legendsofwrestlemania_-_wmiii

Οι γερόλυκοι του ... WWE επιστρέφουν με τις παλιές τους σιλουέτες. Οι σχεδιαστές και οι animators έβαλαν τα δυνατά τους για να παρουσιάσουν τους bodybuilders όπως ήταν πριν 10-20 χρόνια. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της THQ με το WWE Legends of wrestlemania, να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να παίξει με τους ντοπαρισμένους πρώην παλαιστές που έγιναν γνωστοί τις πρώτες δεκαετίες της διοργάνωσης.

Το single player αποτελείται από 3 modes: τα exhibition, legend killer και το Wrestlemania tour mode. Το exhibition είναι ο βασικός αγώνας μεταξύ παλαιστών που επιλέγει ο παίκτης και τους τύπους αγώνων στους οποίους θα διαγωνιστεί. Από το μεγάλο δωμάτιο με τους ανδριάντες των παλαιστών (legend killer) προσπελάζονται δοκιμασίες παρόμοιες με τα survival modes άλλων τίτλων. Επιλέγοντας κάποιο από αυτά ο παίκτης θα αντιμετωπίσει μια σειρά από διαφορετικούς αγώνες, και περνάει στον επόμενο παλαιστή με την ενέργεια που του άφησε ο προηγούμενος, αλλά ακόμα και αν χάσει, ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει από τον παλαιστή που τον νίκησε.

Το Tour Mode επιτρέπει στον παίκτη να ξαναζήσει τους ιστορικούς αγώνες της διοργάνωσης μέσω των τριών playable επιλογών που περιέχει: Relive, Rewrite και Redefine. Οι τρεις αυτές επιλογές έχουν τις ίδιες λειτουργίες. Κάθε match διαθέτει τα δικά του objectives, τα οποία δίνουν πόντους με την επίτευξή τους. Για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός αγώνα, ο παίκτης θα πρέπει να συμπληρώσει τον απαιτούμενους πόντους αλλιώς θα πρέπει να ξαναπαίξει το match. Τα περισσότερα objectives είναι ίδια σε κάθε match, κυρίως τα βασικά: ξεκίνημα του αγώνα με chain sequence, μια λαβή 2ου επιπέδου, εκτέλεση finishing move. Όσο προχωράει ο παίκτης καινούριου στόχοι προστίθενται στους προηγούμενους ενώ κάποιοι παλαιότεροι τροποποιούνται. Όλα ξεκινούν με ένα video με την παρουσίαση των πιο σημαντικών στιγμών του αγώνα μαζί με τα τότε σχόλια των παλαιστών. Στο Relive ουσιαστικά δίνονται match (τα ίδια συνήθως με τα υπόλοιπα modes) με τον παίκτη στο ρόλο ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών, παρόμοια με το Rewrite με την μόνη διαφορά ότι στο Rewrite ο παίκτης μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα. Το Redefine απλά επιτρέπει την επιλογή ενός εκ των δυο διαγωνιζόμενων ενός match.

2679195154_66ff02eedc

Τα Create a - Mode, όπως στο Smackdown, επιτρέπουν την δημιουργία move set, παλαιστών, εισόδου και tag team. Χρησιμοποιώντας templates, έτοιμα στοιχεία ή χαρακτηριστικά που μπορούν να τροποποιηθούν δραστικά (create a WWE legend) ο παίκτης διαφοροποιεί αυτά που έχει δει αρκετές φορές σε έναν αγώνα. Επιπλέον μπορείτε να φορτώσετε τον χαρακτήρα που είχατε δημιουργήσει στο WWF SmackDown VS RAW 2009.
Ο έλεγχος ενός παλαιστή βασίζεται σε 2-3 πλήκτρα που θα χρησιμοποιείτε συνέχεια για κάθε διαφορετικό διαγωνιζόμενο, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε πρόκληση και πολυπλοκότητα για τους πιο hardcore παίκτες. Ακόμα και ένας προσεκτικός παίκτης θα μπορούσε να νικήσει (ειδικότερα στο legend killer) χωρίς μεγάλη δυσκολία. Για να αποκτήσει κάποιο βαθμό δυσκολίας χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές που εστιάζονται κυρίως στο τυχαίο ή το γρήγορο πάτημα κουμπιών. Κατά την διάρκεια ενός αγώνα ένα combo μπορεί να διακόπτεται από την κανονική του εκτέλεση και να ξεκινάει ένα chain sequence: παρεμβάλλονται ενδείξεις με τα κουμπιά που πρέπει να πατήσει ο παίκτης για να συνεχιστεί η κίνηση είτε για να αποτραπεί. Με κάθε επιτυχές χτύπημα γεμίζει μια μπάρα που επιτρέπει στον παίκτη, αναλόγως του επιπέδου της, να κάνει δυνατότερες λαβές και να εκτελεί το finishing move του παλαιστή.

Οι διαφορετικοί κανόνες και τα objectives δίνουν λίγο παραπάνω ώρες για να ασχοληθεί ο παίκτης, άλλα όσοι έχουν παίξει το WWE Smackdown δεν θα μείνουν ικανοποιημένοι. Το Legends δεν είναι τίποτε άλλο από μια φτωχή έκδοση του Smackdown. Το μόνο που προσφέρει είναι παλιούς wrestlers και 7-8 ιστορικούς αγώνες που μόνο τους οπαδούς μπορούν να συγκινήσουν και κυριαρχούν στο tour mode.

Αντικειμενικά κριτήρια:
Γραφικά: Καμία σοβαρή αλλαγή από το Smackdown. Το κοινό παρουσιάζει την ίδια πιξελαρισμένη μορφή, χωρίς να έχει γίνει ούτε μια προσπάθεια για να αναπτύξουν κάπως της υφή και τα χαρακτηριστικά τους και ακόμα μοιάζουν με μια κινούμενη μάζα άμορφων επίπεδων πλασμάτων (7/10)

Ήχος: Μουγκρητά και γρυλίσματα - η μητρική γλώσσα των «αγαπημένων» μας αθλητών, άναρθρες κραυγές και ήχοι. Το soundtrack αποτελείται από τα τραγούδια trademarks που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για κάθε αθλητή. Οι εκφωνητές σχολιάζουν ότι μπορούν (7/10).

Χειρισμός: To collision detection είναι λίγο off. Τα χτυπήματα δεν βρίσκουν πάντα τον αντίπαλο και οι λαβές δεν βρίσκουν κάτι για να πιάσουν. Πολλές φορές ο παλαιστής θα στοχεύει τον manager (που διακόπτει τον αγώνα αρκετά συχνά για να κάνει γελοιότητες) αντί για τον αντίπαλο αποσπώντας τον παίκτη από την κανονική ροή της μάχης, εφ' όσων ο παλαιστής αποφάσισε να πιάσει και να χτυπήσει τον manager (ή τον διαιτητή) (6/10).

Υποκειμενικά κριτήρια:
Συνολική εμπειρία βασισμένη στο gameplay: Τα ίδια με τους προηγούμενους τίτλους WWE με λίγο πιο απλό χειρισμό (4/10).

Θα το έπαιρνα δώρο: Σε όσους θυμούνται ακόμα τους παλιούς παλαιστές και νοικιάζουν στα video club τα dvds για να δουν αγώνες (4/10).

Replay value: Θα ασχοληθείτε λίγο μαζί του και, αν είχατε προνοήσει, θα το επιστρέψετε στο video club από όπου το νοικιάσατε ή, για τους πιο άτυχους, θα το πετάξετε σε μια γωνία να πιάνει σκόνες (5/10).

Value for money: Το παιχνίδι θα άξιζε χρήματα μόνο αν ερχόταν προσφορά με έναν άλλο τίτλο (4/10).

Πλατφόρμα: PS3 (Xbox 360)
Developer: Yuke's
Publisher: THQ
Διανομή: Zegetron
Τύπος: Wrestling

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.