Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Cyber-Crime Forum στην Αθήνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Cyber-Crime Security Forum στις 29 και 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκαν οι βασικοί κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους. Την εκδήλωση διοργάνωσε η κοινότητα επαγγελματιών πληροφορικής, autoexec.gr, ενώ μεγάλος χορηγός ήταν η Microsoft Ελλάς.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναδείχτηκε η ανάγκη για υψηλή προστασία των δεδομένων και των πληροφοριών που διατηρούνται στα δίκτυα υπολογιστών και στο διαδίκτυο, καθώς και η σοβαρότητα των συνεπειών που προκύπτουν από ελλιπή ασφάλεια ή αδυναμία έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης επιθέσεων ή προβλημάτων.

Οι θεματικές του συνεδρίου είχαν ως βασικό στόχο να εξοικειώσουν τους επαγγελματίες της πληροφορικής με τις ίδιες τις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και επίδειξη τακτικών hacking. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση εργαλείων και μεθόδων για την ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών που συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων επιχειρήσεων και ιδιωτών, αλλά και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση επιθέσεων.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.